Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 

ULKORAVINTOLAT: Popinon Street Food and More avautuu kolmanteen kesäänsä

Aurora Pasanen pääsee kollegoidensa kanssa huomenna avamaan Popino Street Food and More’n kesän. Tänään kokattiin koeannoksia.

Tästä ei vapun odotus enää paljon paremmaksi voi muuttua. Popinon ulkoravintola Street Food and More avautuu huomenna kolmanteen kesäänsä ja istun Tiina Klemelän sekä Petri Lindholmin kutsusta tutustumassa kesän ruokalistaan sillä parhaalla tavalla, eli viimeisiä koeannoksia maistellen.

Lähes 30-vuotias perheravintola on palkittu useasti Hämeenlinnan parhaana ruokaravintolana. Yrittäjä ja keittiöpäällikkö Petri Lindholm on koonnut perjantai-illaksi henkilökuntansa ulkoravintolaan valmistamaan ja maistelemaan uuden menun annoksia viimeistä kertaa ennen avajaisia.

Keittiössä on ahdasta, kun useampi kokki on varmistamassa, että tulevan kesän snack-annokset valmistuvat asianmukaisesti. Lindholm seuraa suurimmaksi osaksi sivusta eikä juuri neuvoja jakele. Hän on antanut isoimman panoksensa annoksiin jo aiemmin ja aikoo kesän ajan pysyä Popinon vakioravintolan keittiön puolella.

Muun muassa bruschetat, chicken yakitorit ja lampaanlihapullat Tiirinkosken karitsasta ovat osa Street Foodin snack-listaa.

? Lähdemme kesään suurin piirtein samanlaisella tarjonnalla kuin viime vuonna. Ruokalista on uusi, mutta joukossa on paljon vanhoja suosikkeja pienillä muutoksilla.

Lounasruokailijoita on toukokuussa tarkoitus muistutella ulkoravintolan avautumisesta vähän normaalia edullisemmin hinnoin.

? Lounaslista on aina viikon ajan sama ja listalla on kolme vaihtoehtoa: salaatti, kulholounas ja lounasburgeri, Lindholm kertoo.

Kulholounas on esimerkiksi risotto tai wokki ja sillä vastataan monien lounastajien toiveeseen saada annos keittiöstä ulos nopeammin kuin vaikka pihvi.

Popinon Street Food and Moren raikas ja rapea bruschetta on tehty Laurellin leipään.

Ulkoravintolan kolmas vuosi on samalla nykyisen toimiluvan viimeinen vuosi. Lindholmin korviin ei ole kantautunut ainuttakaan syytä miksei toiminta voisi jatkua vastakin ja uutta onkin jo suunnitteilla kesäksi 2018.

? Alustavaa suunnittelua on jo ollut terassin kattamisesta seuraavalle kolmivuotisjaksolle. Se sallisi ehkä kuukauden jatkon molempiin päihin.

Tänä kesänä ulkoravintola on avoinna huhtikuun loppupäivistä elokuun loppuun.

Raikkaasta Summer Saladista uskaltaa ennustaa yhtä kesän pääruokasuosikkia.

Juomakaappiin on tämän kesän pienpanimotoimittajaksi vaihdettu Vakka-Suomen Panimo. Street Foodista myydään paljon nimenomaan pienpanimotuotteita ja Vakka-Suomen Panimon oluet ovat keränneet viime aikoina runsaasti tunnustusta.

? Oluita vaihdellaan sesonkiluontoisesti ja siidereissä makuvaihtoehtoina ovat omena sekä ahomansikka-raparperi.

Street Food and Moren lista on monipuolinen, mutta Lindholm uskaltaa silti ennakoida menestyjää.

? Burgerien suosio vain tuntuu jatkuvan.

Isompaan nälkään tarkoitetuissa annoksissa riittää nautiskeltavaa: Porchetta-sandwich, fingerfoodiksi salaatinlehden sisälle taiteltava Pork Party ja Burger Vol. 3 taittavat nälän. Lisukkeeksi sopivat uudet perunat ja parmesaaniranskalaiset.

Jälkiruoissa vohveli on ollut yleisön suosikki ja se on säilytetty tämänkin kesän listalla. Omalla reseptillä valmistetut mehujäät ovat hyvä päätös hellepäivän ruokailulle.

Snackeista ja pääruoista ei maistelun perusteella juuri huomautettavaa löytynyt. Snackeista mielenkiintoisin tuttavuus oli Jamon Croquettes ja isomman nälän annoksista omat suosikit Porchetta Sandwich sekä Summer Salad. Ei kun kokeilemaan!

Juha Reinikainen

Kesäruoan tuoksuja ja makuja pääsee nauttimaan Popinon Street Food and More’ssa huomisesta elokuun loppuun.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.