Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

RAVINTOLAT: Mikaela´s Room kutsuu slow food -tunnelmaan

Keittiömestari Marco Peciola ja Mikaela´s Roomin yrittäjä Amanda Haapanen sanovat, että ihmiset tuntuvat ottaneen tulokkaan omakseen. Viikonvaihteiden brunssit ovat olleet jopa loppuun varattuja.

Huhtikuun alussa ovensa avannut Mikaela´s Room toi Reskan kävelykatuosuuden itäpäähän kahvila-ravintolan, jonka keittiössä laatuvaatimukset ovat kovat.

? Hyvät raaka-aineet, itse tehtyä ja sellaista mitä muualta ei saa. Jokainen annos tehdään ja tarkistetaan tarkasti ja otan kyllä itseeni, jos jotain huomauttamista löytyy, sanoo keittiömestari Marco Peciola.

Yrittäjä Amanda Haapanen halusi tehdä Mikaela´s Roomista paikan, joka on sisustukseltaan ja hengeltään tätä päivää. Lounasravintoloitakaan ei kävelykadulla tätä nykyä ole montaa ja Mikaela´s Roomin viikottain vaihtuva lounaslista tarjoaa tervetulleen lisän tarjontaan.

Mikaela´s Room on jotain muuta kahveista alkaen. Suodatinkahvi ei täällä seiso pannussa vaan niin sanottu normaalikahvikin valmistetaan kuppi kerrallaan koneella ja tarjoillaan pöytään. Niin kahvinjuojille kuin ruokailijoillekin on tarjolla kiireetön ympäristö, jossa asiakasvaihtuvuus ei ole pääasia.

? Meillä on tilaa siksi, että täällä mahtuu istumaan ja olemaan. Ihmiset ovatkin kehuneet tunnelmaa ja sitä, että tämä on sitä mitä keskustaan on kaivattu, sanoo Amanda Haapanen.

Loungessa onkin kuulemma viihdytty parhaimmillaan kahdeksan tuntia ja korkattu useampi pullo skumppaa.

Mikaela´s Roomista löytyy erilaisia oleskeluryhmiä, nojatuoleista alkaen.

Ruoka ja juoma toki ovat se pääasia ja tarjonnan luomisessa ei säästellä vaivaa.

? Yksi erikoisuutemme on Välimeren maiden slow food -konseptin mukainen tapas?antipasto -sekoitus. Ruoat vaihtelevat sesongin mukaan ja haluamme tarjota vahvojakin makuja eli tuoda etelän lämpöä kylmään Suomeen, Peciola kertoo.

Muun muassa Fontanaksessa aiemmin työskennellyt keittiömestari iloitsee, että monet tutut asiakkaat ovat nyt löytäneet myös Mikaela´s Roomin herkut. Yksi niistä on Katinalan Lihan valmistama salsiccia eli yrttinen italialainen raakamakkara jota tarjoillaan yksinoikeudella Mikaela´s Roomissa. Pastat taas tulevat Italiasta asti.

Lähialueyhteistyö toimii myös A-oikeuksin operoivan ravintolan juomissa.

? Meillä on Lepaalta useita viinejä, likööriä ja siideriä. Lepaan viinitila on Katinalan Lihan tapaan tärkeä kumppanimme, Amanda Haapanen kertoo.

Tarjolla on myös tuttuja pienpanimo-oluita. Kahvilan vitriiniin haetaan myös yhä uusia makuelämyksiä, tulossa on muun muassa uusia käsintehtyjä leivoksia ja praliineja.

Pekolassa asuva Amanda Haapanen on Hämeen vuoden nuori yrittäjä 2016, joka yhä on myös Verkatehtaan ja teatterin kupeessa toimivan Marin Grillin yrittäjä.

? Tämän tyyppinen yritys oli mielessä jo monta vuotta. Olen katsellut paljon mahdollisia paikkoja Hämeenlinnasta mutta kaikki tilat tähän asti ovat vaatineet hirveitä investointeja tai muutostöitä.

Passeli miljöö löytyi lopulta samassa talossa toimivan finanssiyrityksen kautta.

? Osuin yrittäjäjuhlissa samaan pöytään Osuuspankin Risto Salmisen kanssa ja sanoin että kaipaan ravintolatilaa ja hän sanoi, että sopiva löytyy.

Entisissä Cafe Il Mondon tiloissa Osuuspankin talossa toimii nyt huippuravintola, jonka keittiö palvelee iltaan asti.

Mikaela´s Roomin lounaslistat löydät jatkossa LounasReskasta.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.