Maanantai 20.05.2024
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli

Tuuli:
 

Pelicans niukasti Steelersiä parempi kärkiottelussa

Sara Virtanen (31) on tehnyt Steelersin 4?3-johtomaalin. Taustalla maalin syöttäjä Marika Ojala.

Pelicans SB vei pisteet naisten 1.-divisioonan kärkikamppailussa Hattulassa. Kotijoukkue Steelers haastoi loppusekunneille asti ansiokkaasti, mutta pisteet lähtivät kuitenkin Lahteen lukemin 5?6 (1?3, 3?1, 1?2).

? Hyvätasoinen ja viihdyttävä salibandyottelu, vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti. Mahdollisuus oli voittoonkin, mutta vastustajan maalivahti otti muutamia gamesavereita, kommentoi Steelersin päävalmentaja Teemu Leppänen.

Steelers tuli otteluun vauhdilla ja hallitsi alkuminuutteja. Ansaitun avausmaalin laukoi Annu Selinummi Erika Laineen syötöstä ajassa 5.55.

Avausmaalin tekijä Annu Selinummi ja Pelicansin Sofia Mittentag kisassa pallosta.

Pelicansin Veera Vilenius, Sofia Mittentag ja Sonja Nivamo käänsivät kuitenkin maaleillaan tilanteen 1?3:een. Toisessa erässä oli Steelersin vuoro tehdä kolme maalia putkeen. Ringa Laurila kavensi, Steelersin parhaana palkittu Meri Jokinen tasoitti komealla soololla ja Sara Virtanen siirsi Marika Ojalan hyvästä syötöstä Steelersin johtoon.

Sara Virtasen laukaus lipuu maaliin ja peli on 3?3.

? Steelers osaa pelata palloa keskustaan hyvin, me emme siinä ihan onnistuneet. Fyysinen ja yritteliäs nippu, kehui Pelicansin valmentaja Marko Virtanen.

Roosa Jokinen toi sinipaidat kuitenkin vielä tasoihin toisessa erässä.

Meri Jokisen (23) kanssa 3?3-maalista iloitsemassa Alisa Mäkelä ja Ruut Haapamäki.

Päätöserässä Pelicans hyödynsi paikkansa ja Steelersin pienet puolustuspään virheet karaten 4?6-johtoon Sofia Mittentagin ja Jenny Kettusen maaleilla. Steelers kehitti hyvän kirin ja loi hienoja maalipaikkoja. Yhden tolppalaukauksen jälkeen Rosa Huuskosen laukaus yllätti lopulta Pelicansin Emmi Pölösen.

Pelillisesti Steelers on ottanut sarja-avauksesta lähtien ison kehitysaskelen. Nytkin joukkue pelasi vähillä puolustajilla hyvää puolustuspeliä ja ilman loukkaantunutta hyökkääjäänsä Heli Haapalahtea.

? Pallollinen peli on mennyt selkeästi eniten eteenpäin. Samat sudenkuopat kuin alkukaudesta ovat kuitenkin vaarana, vähän haudotaan palloa ja käännetään selkää pelille puolustuspäässä, Teemu Leppänen arvioi.

Ringa Laurila teki maalin ja oli viikonlopun kahden ottelun tehokkain Steelers-pelaaja.

Pelicans sytytti Leppäsen mielestä mustapaidat hyvin.

? Kun on selkeästi systemaattisemmin pelaava vastustaja ja kovempi tempo kuin monissa otteluissa, pelaajillakin on helpompaa. Ei tarvi ketään erikseen motivoida.

Steelersillä on divaria jäljellä enää kolme ottelua. Seuraavaksi isketään palloa vasta maaliskuun alussa, kun joukkue pelaa 3. ja 4.3. kaksi peräkkäistä kotiottelua Iittala-hallissa.

Juha Reinikainen

Annu Selinummella oli neljän tehopisteen viikonvaihde.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.