Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 

Miiasta naispyöräilyn lähettiläs

Naispyöräilyn edistäminen saa ensi kaudella Hämeenlinnan seudulla tavallista enemmän huomiota. Sitä mieltä on ainakin janakkalalainen Miia-Maria Salmi, joka on valittu maailman johtaviin pyörämerkkeihin kuuluvan Specializedin naispyöräilylähettilääksi. Ohjelman virallinen nimi on 2015 “I Am Specialized” Women’s Ambassador Program.

Specializedin ohjelmaan haettiin tyyppiä, joka pystyy kehittämään naisten pyöräily-yhteisöä alueellaan. Miia-Maria Salmi saa valintansa ansiosta hyvät työkalut toteuttaa tätä tavoitetta.

Specializedin ohjelmaan haettiin tyyppiä, joka pystyy kehittämään naisten pyöräily-yhteisöä alueellaan. Miia-Maria Salmi saa valintansa ansiosta hyvät työkalut toteuttaa tätä tavoitetta.

? Liikuntahenkistä ja muita tsemppaamaan kykenevää tyyppiä haettiin. Täysin en vielä tiedä mitä ohjelma sisältää, lisätietoa on luvassa maaliskuussa Tanskassa, Miia kertoo.

Hattulalaisen Tawast Cycling Clubin hallitukseen kuuluva Salmi on toiminut liikunnan ja urheilun parissa koko ikänsä ja on TCC:ssä kunnostautunut muun muassa triathlonin, juoksun ja sisäpyöräharjoittelun organisoinnissa.

Specialized haki tyyppiä, joka pystyy innostamaan muita naisia pyörän selkään ja toimimaan tuloksekkaasti niin sanotulla ruohonjuuritasolla. Tärkeä apu pyöräilylähettilään asemaan pääsemiseksi oli Hattulassa toimiva Hatusen Pyöräliike, joka edustaa Specialized-merkkiä. Specializedin pyöräilylähettilääksi haki naisia Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Eestistä.

? Kauppiaat Pauliina ja Piia Hatunen vinkkasivat mahdollisuudesta hakea ohjelmaan ja muistuttelivat minua vielä haun takarajan lähestyessä, Miia kiittelee.

? Miia teki hakemuksen ja minä sekä Pauliina kauppiaina lähetimme suositukset, miksi Miia olisi sopiva henkilö, Piia Hatunen kertoo.

Yhteistyö Hatusen kanssa jatkuu myös, kunhan Miia saa Specializedin kaluston alleen ja tienpinnat alkavat sulaa.

? Tänä vuonna alkamassa on ainakin Pyöräliike Hatusen kanssa toteutettava naisten maantiepyöräilykurssi, sanoo Miia. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.