Sunnuntai 21.04.2024
Nimipäivät: Anssi, Anselmi

Tuuli:
 

Seksuaalisuus, ruumillisuus ja intiimiys limittyvät Todentumissa

Galleria Koneessa avautuu helmikuun 7. päivänä näyttely, jonka maalauksissa limittyvät yhteen seksuaalisuus, ruumillisuus ja intiimiys. Lahdessa asuvan ja työskentelevän Johanna Lemettisen teosten naishahmo esittää kysymyksen, millaista on olla ruumiinsa rajoittama, ihmisruumiin rajallisuuden ja lihallisuuden asettaman materiaalisen perustan ja vallitsevan kulttuurin ja yhteiskunnan rajoissa todentuva ihmisyksilö?

without_small

? Seksuaalisuus todentuu ihmisruumiin kautta, ja ruumis voi merkitä yksilön aitoa ja syvintä identiteettiä, mutta yhtä hyvin se voi olla vain häilyvä naamio ja pinta. Kokemus ruumiillisuudesta ja seksuaalisuudesta on täten ristiriitainen. Ruumis on yksilön ominta, mutta toisaalta se on toisen katseen ja määrittämisen kohde, objekti, taiteilija pohtii.

Lemettinen (s. 1973) on valmistunut kuvataiteilijaksi Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta vuonna 2008 ja suorittanut kuvataiteen erikoistumisopinnot Lahden Taideinstituutissa vuonna 2010. Valmistumisensa jälkeen hän on pitänyt yksityisnäyttelyjä Suomessa ja osallistunut useisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin. Lemettisen teoksia on esimerkiksi Taidekeskus Salmelan kokoelmissa. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.