Torstai 25.04.2024
Nimipäivät: Markku, Marko, Markus

Tuuli:
 

MENESTYJÄT: Maija Hakala ja Laura Mononen tähtäävät MM-hiihtoihin

Anni Kainulainen (vas.), Laura Mononen ja Maija Hakala ovat tuoneet hämeenlinnalaisille urheilun ystäville runsaasti ilonaiheita.

Määrätietoisuus, sitkeys ja sisukkuus. Anni Kainulainen (vas.), Laura Mononen ja Maija Hakala ovat tuoneet hämeenlinnalaisille urheilun ystäville runsaasti ilonaiheita.

Hämeenlinnan Hiihtoseuran naiset hallitsivat kotimaisia viestilatuja viime kaudella suvereenisti. Kolmikymppiset Maija Hakala ja Laura Mononen sekä noin vuosikymmenen nuorempi Anni Kainulainen sanovat, että viestijoukkueen kemiat osuvat yhteen ja viestissä ei kehtaa pettää joukkuekavereita.

? Jokainen myös on sitoutunut tähän viestihommaan alusta asti, korostaa ryhmän kansainvälisesti menestynein hiihtäjä Laura Mononen.

Seuransa kauden päättäjäisiin valmistautuneet urheilijat kertasivat mennyttä ja linjasivat tulevaa keskiviikkona Hämeenlinnassa. Viestin Suomen cupin voitossa, Suomen mestaruudessa tai muissa menneen kauden meriiteissä naiset eivät aio ajatuksiaan kauaa pitää.

? Ensi kauden tavoitteeni on mitali Lahden MM-hiihdoista, sanoo maailmancupin osakilpailuissa kaudella 2015?2016 parhaimmillaan viidenneksi sijoittunut Mononen.

Maailmancupin kokonaiskilpailussa hän oli 15. ja oli maailmancupin viestijoukkueen kanssa parhaimmillaan toinen. Lisäksi kaappiin kertyi kolme henkilökohtaista SM-mitalia.

? Kausi oli todella tärkeä. Arvokisoja ajatellen sain tietää, että pystyn parhaimmillaan hiihtämään ihan sinne kärkeen. Ehjä kausi ilman sairasteluja, Mononen tiivisti.

Samaa vaaditaan hänen mukaansa ensi kaudelle. Jo aiemmin kovista harjoitusmääristään tunnettu Laura aikoo myös vielä lisätä harjoitteluaan.

? MM-mitaliin vaaditaan ehjä harjoituskausi ja sairastelusta vapaa kisakausi. Harjoitusmääriäkin aion lisätä, menestystä kannattaa tässä vaiheessa uraa hakea vaikka pienellä riskillä, hän arvioi.

Kotimaan viesteissä Monoselle on vakiintunut ankkuriosuuden viejän paikka.

? Hiihdin pitkään aloittajana ja aluksi ankkurina olo jännitti hirveästi. Oman kehittymisen kannalta tiukkoihin paikkoihin joutuminen on ollut vain hyväksi ja antanut harjoitusta maailmancupejakin varten.

Olankohautuksella urheilijat eivät toki viesticupin voittoaan ohita.

? Voittaminen ei ole ikinä tylsää, emmekä missään nimessä odottaneet olevamme näin ylivoimaisia, sanoi Maija Hakala.

Kisakaudesta parhaiksi henkilökohtaisiksi meriiteiksi Hakalalle jäivät kaksi SM-kisojen viidettä sijaa. Myös hänen kehityksensä on mennyt vuosittain eteenpäin, joten ensi kaudeksi Hakalallekin luonteva tavoite on yrittää lunastaa paikka Suomen kivikovasta MM-joukkueesta.

? Hapenottokykyä ja ylävartalon voimaa täytyy kehittää Lahden MM-latujen nousuja ajatellen. MM-kisat ovat tavoitteeni, vajaat 900 tuntia vuodessa harjoitteleva Hakala vahvistaa.

Marja-Liisan pokaali sopii erinomaisesti Maija Hakalan, Anni Kainulaisen ja Laura Monosen hoiviin.

Marja-Liisan pokaali sopii erinomaisesti Maija Hakalan, Anni Kainulaisen ja Laura Monosen hoiviin.

Anni Kainulainen luonnehtii omaa kilpailukauttaan tasapainoiseksi.

? Pääsin taas pykälän ylöspäin ja pystyin tasaisiin suorituksiin molemmilla hiihtotyyleillä. Ensi vuonna tavoite on pystyä sijoittumaan kymmenen parhaan joukkoon SM-kisoissa.

Viesteissä Kainulainen on ollut Hämeenlinnan Hiihtoseuran avaaja.

? Meille paras järjestys on tämä. Aloitusosuudella yrittää vain tehdä parhaansa ja hiihtää sellaisia latuja, joilla ei ole kauheaa tungosta.

? Kotimaassakin taso on koko ajan kiristynyt, mutta onneksi olemme pystyneet vastaamaan siihen, hän päättelee.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.