F52A0260

Linna Rugby Clubin naiset pelasivat sunnuntaina ensimmäisen virallisen kotiottelunsa Pullerin tekonurmella järjestetyssä Rugby Sevens SM-osaturnauksessa. Mukana oli yhdeksän joukkuetta ja LRC:n loppusijoitus oli kuudes.

Sevens eli seitsemällä pelaajalla pelattava rugby on kesällä mukana uutena lajina Rion olympiakisoissa. Samalla rugby palaa olympiakisojen ohjelmaan yli sadan vuoden tauon jälkeen.

F52A0196

Kun normaalin, 15 pelaajalla pelattavan rugbyottelun kesto on 80 minuuttia ja MM-kisoja pelataan kuusi viikkoa, sevensissä ottelut ovat lyhyitä, 2 x 7 minuutin pituisia, ja turnaukset kestävät yleensä viikonlopun tai yhden päivän. Joukkueet pelaavat useammat ottelun saman päivän aikana, peli on vauhdikasta ja pisteitä tehdään paljon, koska täysikokoisella kentällä on tilaa juosta pallo kainalossa.

LRC aloitti kotiturnauksensa vahvasti, kun vastassa oli helsinkiläinen Warriors RC Gold. Linnan Wilma Raja teki hienon hattutempun eli kolme tryta ja 15?0-johdon. Warriors kuitenkin kavensi loppunumeroiksi 15?12.

F52A0222

Linnan tehopelaaja Raja kuitenkin loukkaantui ottelun lopussa, eikä pystynyt jatkamaan turnausta. Kun Linnalta puuttui lisäksi loukkaantumisten vuoksi useampi avainpelaaja ja jatkossa vastaan tulivat kokeneemmat vastustajat, kyyti oli kylmää.

F52A0864

Koko turnauksen voittanut Helsinki RC juoksi Linnan puolustuksen läpi miten tahtoi ja loppunumerot olivat tylyt 0?60. Jatkopeleissä Jyväskylä RC voitti Linnan 47?0 ja Tampere RC 45?0.

LRC:n pelaajista puolet oli nyt ensimmäistä kertaa pelikentällä, mutta siitä huolimatta joukkue pystyi pelaamaan suhteellisen tasapainoista rugbya koko turnauksen ajan. Seuraava naisten turnaus pelataan Tampereella kahden viikon kuluttua.