Maanantai 22.04.2024
Nimipäivät: Alina

Tuuli:
 

Äiti ja ura -kahvila antaa ajatuksia arkeen ja uraan

Haastava ja tavoitteellinen työ, reissupäivät, puolison työkuviot, lasten hoito, harrastukset sekä ystävät muodostavat palapelin, jonka ajatteleminenkin saa hengästymään. Olivat vanhemmat vielä kotona lasten kanssa tai jo palanneet töihin, perheen ja uran yhdistäminen ei aina ole helppoa.

Elina Ruuskanen (vas.), Laura Latomäki ja Elise Stenroos kyllästyivät koulutuksiin, joihin lapset eivät voi osallistua.

Elina Ruuskanen (vas.), Laura Latomäki ja Elise Stenroos kyllästyivät koulutuksiin, joihin lapset eivät voi osallistua.

Vaikka arjen pyörittäminen vaatii välillä luovia ratkaisuja, on moni vanhempi kuitenkin onnistunut ansiokkaasti yhdistämään perheen ja uran. Vanhemmillakin on lupa kehittyä ja kehittää itseään ammatillisesti ? myös äideillä, jotka usein käyttävät pidemmän osan vanhempainvapaista.

Elina Ruuskanen, Elise Stenroos ja Laura Latomäki Hämeenlinnan Nuorkauppakamarista ovat nuoria uranaisia ja pienten lasten äitejä, jotka kyllästyivät koulutuksiin, joihin lasten kanssa oli hankalaa tai mahdotonta osallistua.

Yhdessä he saivat ajatuksen erilaisesta perhekerhosta, jonka tavoitteena olisi pureutua äitejä mietityttäviin ammatillisiin kysymyksiin. Äiti ja Ura -tapahtumat keskittyvät äitien ammattitaidon kehittämiseen vaihtelevin teemoin, ja arjen helpottamiseksi lapset ovat tervetulleita kaikkiin tilaisuuksiin.

Ensimmäisessä tapaamisessa Riihimäen kaupungin viestintäpäällikkö Anna Availa kertoo työnhausta ja äitinä olosta työmarkkinoilla, pikkulapsiajan ruuhkavuosista sekä äideistä johtajina. Availa on valmistunut Helsingin ja Tampereen yliopistoista ja tehnyt viestinnän töitä myös lehtorina ja konsulttina. Yritysten ja julkisten organisaatioiden johtoryhmistä hänellä on 15 vuoden kokemus.

Toiminnan järjestää Hämeenlinnan Nuorkauppakamari yhteistyössä Art Cafe Intolan kanssa. Ensimmäinen tapaaminen on torstaina 7.4 kello 14.30?16.15 Art Cafe Intolassa, Keinusaarentie 1. Jatkossa tavoitteena on järjestää tapahtumia kerran kuussa, lisätietoa on löydettävissä facebook-ryhmästä Äiti ja Ura. Tilaisuudet ovat maksuttomia. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.