Nimipäivät: Pertti, Albert, Altti

Tuuli:

Linna Rugbyn voitto kovan työn takana

Linna teki pelin itselleen vaikeaksi kotiavauksessa Tampere Rugby Clubia vastaan lauantaina.

Alku oli lupaava. LRC siirtyi vain viiden minuutin pelin jälkeen 7-0 -johtoon scrum-half Jarno Suojan tehtyä tryn ja onnistuttua konversiossa. Kotijoukkueen Juho Peltoniemellä oli mahdollisuudet kasvattaa johtoa try:llä heti perään, mutta TRC pystyi estämään pallon painamisen maahan maalialueelleen asti yltäneessä hyökkäyksessä.

Linna yksi

Oskari Tenhunen rynnimässä läpi tamperelaisten linjan. Tilaa tekemässä Teemu Arola.

Noin vartin jälkeen LRC:n ote herpaantui ja TRC pääsi peliin kiinni. Jani Lehtisen trylla ja Antti Kemppaisen konversiolla ottelu oli tasan ja vain viittä minuuttia myöhemmin Ossi Valto juoksi vieraat 7-12 -johtoon. Tampere sai ottelusta hallinnan, ja Linnan puolustus teki virheitä, joista TRC rankaisi vetäen kaulaa jo 7-17. Hetkeä ennen puoliaikaa LRC sai aikaiseksi hyökkäyksen, jonka päätteeksi kapteeni Kalle Välimäki kiri tilanteen lukemiin 12-17.

Toinen puoliaika alkoi LRC:lle surkeasti. Matti Salmi sai keltaisen kortin, ja Antti Kemppainen potkaisi TRC:n saaman rangaistuspotkun vieden tamperelaiset jo 12-20 -johtoasemaan.

Kun aikaa oli jäljellä puolisen tuntia, Linna alkoi päästä jälleen peliin kiinni.

Linna Rugby Club marssi kotivoittoon. Kuva: Juha Tamminen

Linna Rugby Club marssi kotivoittoon. Avaustryn teki Tuomas Mehtiö. Kuva: Juha Tamminen

Palloa levitettiin backeille, ja wingi Tuomas Mehtiö pääsi sivurajaa hipoen syöksymään maalialueelle. Tunnin kohdalla oli ensimmäistä kauttaan pelaavan Matti Salmen vuoro tehdä try. Vain pari minuuttia myöhemmin full-back Antti Haapanen vei kotijoukkueen 27-20 johtoon, johon Avea Avea lisäsi kaksi pistettä konversiolla. Tampereen full-back Mikko Luopio onnistui vielä kaventamaan ottelun 29-25, joka jäi ottelun loppulukemiksi.

Voiton Tampereesta toivat aina tehokkaasti pelaavat LRC:n backit sekä vierasjoukkuetta laajempi kokoonpano, minkä ansiosta Linna pystyi kiristämään tahtia tamperelaisten tehojen hieman hiipuessa.

Forwardien puolustuspeli oli ajoittain hyvää ja Linna hallitsi scrumeja. Pallollisessa pelissä on forkuilla yhä reilusti parannettavaa. Linnan parhaaksi pelaajaksi valmentaja Ray Dickson nimesi kovilla taklauksillaan vakuuttaneen sentteri Teemu Arolan.

Avea Avea

Kahdella konversiopotkupisteella joukkueen pistetiliä kartuttanut Linnan Avea Avea haastamassa Tampere Rugby Clubin puolustajaa.

LRC pelaa kahden viikon kuluttua Helsinki Rugby Clubia vastaan. Molemmat joukkueet ovat aloittaneet kesän pelit voitolla, mutta Linnalla on tässä vaiheessa yksi peli enemmän. HRC hävisi viime kaudella ainoastaan yhden ottelun, joten pisteitä saadakseen Linnan pitää parantaa useita pelinsä osa-alueita.