Tiistai 25.06.2024
Nimipäivät: Uuno

Tuuli:
 

LENTOPALLO: Mestaruuden ratkaisu siirtyi viidenteen otteluun

 

Viestin Jenni Hiltunen ja Kaisa Jokinen (alhalla vas.) seuraavat, kun Pauliina Vilponen yrittää ohottaa HPK:n torjuntaa.

Viestin Jenni Hiltunen ja Kaisa Jokinen (alhaalla vas.) seuraavat, kun Pauliina Vilponen yrittää ohittaa HPK:n torjuntaa.

LP Viesti tuli kotitappionsa jälkeen sisuuntuneena naisten lentopallon neljänteen finaaliotteluun Hämeenlinnaan. Salolaiset veivätkin ottelun nimiinsä 1?3 (23?25, 12?25, 25?20, 23?25) ja siirsivät ratkaisun torstain viidenteen loppuotteluun.

? Olimme katsoneet pari peliä, miten HPK hakee palloja seiniä myöten. Nyt oli meidän vuoromme näyttää mitä osaamme ja millä tasolla pystymme pelaamaan. Olimme kuin uusi joukkue, sanoi Viestin kapteeni, joukkueensa parhaana palkittu Kaisa Jokinen.

Toisen erän tylyt lukemat kertovat HPK:n konttaamisesta. Tätä lukuun ottamatta Elenia-Areenalla nähtiin suomalaisen naislentopallon ennätysyleisön edessä finaalien arvoista taistelua. Kohtalon ironiaa, että samalla kun 1.808 katsojaa seurasi finaalia Pullerilla, aikaisempaa paikallista lentopallopyhättöä Hämeenkaarta puretaan ? ei siis ainakaan yhtään liian aikaisin.

Katja Kylmäaho (3) ja muut HPK:n pelurit saivat tuulettaa vain yhtä erävoittoa.

Katja Kylmäaho (3) ja muut HPK:n pelurit saivat tuulettaa vain yhtä erävoittoa.

Tasaisen avauserän jälkeen HPK:n pelin taso notkahti toisessa erässä, vaikka Viesti karkasi osittain myös oman hyvän pelinsä ansiosta. Omaa osaansa erän ja koko ottelun ratkaisussa näytteli Viestin syöttöpeli.

? Salon syötöt ratkaisivat. Salo oli tänään parempi ja me emme esittäneet parastamme, sanoi HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini.

Viesti syötti ottelussa 16 ässää joista Lena Lymareva 8. Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen oli kuitenkin kriittinen Lymarevan ja koko joukkueensa virheiden määrää kohtaan. Lemminkäinen kuitenkin vakuutteli, että Viestillä on vielä varalla “yksi jekku” takataskussa viidettä finaalia varten.

Lindsay Stalzer syötti hyvän pisteputken HPK:n voittamassa kolmannessa erässä. HPK:n parhaana palkittu Stalzer syötti ottelussa viisi pistettä ja teki pisteitä yhteensä 14.

Lindsay Stalzer syötti hyvän pisteputken HPK:n voittamassa kolmannessa erässä ja hänet palkittiin HPK:n parhaana.

? Sarja ansaitsee viidennen ottelun. Tänään meidän eromme vastustajaan oli ehkä selkein mitä sarjan missään ottelussa tähän asti. Kolmannen erän lopussa sulimme ja neljännessäkin oli vähän samoja merkkejä, kommentoi Lemminkäinen.

Kolmannessa erässä HPK nousi voittoon kuuden pisteen tappioasemasta ja pelasi myös neljännen erän hyvällä itseluottamuksella.

? Finaalien arvoista taistelua. Kun kaksi hyvää joukkuetta pelaa vastakkain, pienet asiat ratkaisevat. Se on kuin lumipallo, joka lähtee vyörymään jompaan kumpaan suuntaan. Nyt ollaan taas sarjan kannalta 0?0:ssa, käänsi HPK:n Annina Antikainen katseita jo torstaille.

Juha Reinikainen

Viestin Jenni Hiltunen ja Kaisa Jokinen (alhaalla vas.) seuraavat, miten Pauliina Vilponen ohittaa HPK:n torjuntaa.

Viestin pelaajat riemuitsevat tasoitettuaan otteluvoitot finaalisarjassa 2?2:een.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.