Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Ennätysten täyttämä palloilukevät

Samantyyppisen kokemuksen voi saada teatterista, oopperasta tai vaikka nyrkkeilyottelusta. Mutta väitän, että huipputason palloiluottelu huippupuitteissa tarjoaa sellaisen määrän positiivista intensiivisyyttä, ettei aivan samaan yllä mikään kokemus. Vaikka HPK eilen hävisi neljännen finaaliottelun, lentopallo ja hämeenlinnalaiset voittivat silti jotain. Naisten lentopallon yleisöennätys ja huipputunnelma ovat pitäneet ainakin omat suupielet ylhäällä eilisestä asti. Tunnen huolestuttavasti olevani jopa lievästi energinen.

HPK:n Michaela Madsen torjuu LP Viestin Pauliina Vilposen hyökkäystä.

HPK:n Michaela Madsen torjuu LP Viestin Pauliina Vilposen hyökkäystä.


Elenia-Areena on osoittanut tarpeellisuutensa tänä keväänä. Ennätysyleisöt ovat seuranneet toistaan ensin salibandyssa ja sitten lentopallossa. Parin tuhannen hujakoilla liikkuneet katsojamäärät salibandyn Divarissa ovat ehkä se suurin ihmetyksen aihe, mutta myös lentopallofinaalien neljäs ottelu yli 1.800 muun katsojan kanssa oli hieno ja ehkä sittenkin se tunteentäyteisin kokemus.

Hiukan enemmän ulkopuolisena kuin reikäpallossa on myös kentän laidalla rennompaa seurata tapahtumaa.

Reska.fi:n salibandytoimituksen päällikkönä olo oli välillä epäuskoinen, kun normaalien hämeensanomien kollegojen lisäksi Elenian lattiatasolla huiteli kevään finaaleissa ilmeisesti Al-Jazeeraa lukuun ottamatta lähes kaikkien maailman tv-kanavien väki. Gloryhuntereita, tuhahtelin aluksi mielessäni, mutta samaahan olin itse eilen. Ja pakottivathan nämä tulokkaat myös ainakin yrittämään oman työn tason nostamista.

HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini seuraa, kun pelaajat iloitsevat eilisen finaalin kolmannen erän voittoa.

HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini seuraa, kun pelaajat iloitsevat eilisen finaalin kolmannen erän voittoa.


Julkisuutta voi ostaa rahalla tai sen voi “ansaita” omalla tekemisellä. Salibandyn valtakunnallinen julkisuuden valokeila ei tullut sekään ilman työtä, mutta perusluonteeltaan se oli silti niin aitoa kiinnostusta sitä kohtaan, mitä kaupungissamme puuhastellaan kuin ainakin lievästi kyynisessä nykymedian maailmassa kiinnostus vain voi olla.

Myös rakennuksia ja urheiluhalleja saa rahalla, palloilukulttuuria taas ei pelkällä mammonalla tai julkisuudella luoda. Hämeenlinna on tunnettu palloilukaupunkina ennenkin, mutta nyt entistä paremmin. Tällaisen kulttuurin syntyminen on vaatinut ison työn monelta talven joukkuelajilta. Kun kevään huumaan lyödään päälle kesäkuussa järjestettävä lentopallon Power Cup, näyttää kaupungin ?palloilustrategia? jo liiankin onnistuneelta.

Usein onnistumisen huumassa tehdään myös suurimmat virheet. Nyt kohtuullisen läheltä ja joissain organisaatioissa ajoittain jopa sisältä “asioita” seuranneena voi iloita siitä, että monen lajin nousu perustuu vahvaan perinteeseen ja myös viimeisimmän tiedon hyödyntämiseen. Vuosia ja vuosikymmeniä omaa työtään tehneet ovat vihdoin saaneet tekemiselleen arvoisensa puitteet.

Menestys on kuin magneetti ja se tuo mukaan myös uusia osaajia. Juuri se viimeisenä paikalle tullut “gloryhunter” voi olla juuri se henkilö, joka pakottaa myös muita nostamaan oman työn tasoa tai saa muut huomaamaan, miten asiat voisi roolittaa toisin ? yksilöitä kunnioittaen mutta silti organisaation menestys edellä. Uskon ja tiedän, että myös tätä on tapahtunut hämeenlinnalaisessa palloilussa tällä kaudella monella osa-alueella.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.