Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

Kaurialassa jenkkifutista ja rugbya yhden pääsylipun hinnalla

Huskiesin pelaaja-valmentaja Stan Bedwell (toinen vas.) ja Archie Barnes uskovat joukkueensa jyräävän Kouvolan Indiansin. Linna Rugbyn proppi Kalle Välimäki (vas.) ja scrum-half Jarno Suoja tekevät lauantaina töitä, jotta takapelaajat saavat mahdollisuuden juosta pisteitä. Kuva: Juho Peltoniemi

Huskiesin pelaaja-valmentaja Stan Bedwell (toinen vas.) ja Archie Barnes uskovat joukkueensa jyräävän Kouvolan Indiansin. Linna Rugbyn proppi Kalle Välimäki (vas.) ja scrum-half Jarno Suoja tekevät lauantaina töitä, jotta takapelaajat saavat mahdollisuuden juosta pisteitä. Kuva: Juho Peltoniemi

Kaurialan urheilukentällä voi seurata lauantaina jenkkifutista ja rugbya yhden pääsylipun hinnalla. Linna Rugby Club kohtaa kello 13 Jyväskylän. SM-sarjassa vain yhden pisteen erolla peräkkäisillä sijoituksilla olevien joukkueiden matsista odotetaan kovatasoista.

Todella fyysistä forward-peliä suosivaa Jyväskylää pidetään hienoisena ennakkosuosikkina. Kaksi edellistä ottelua hävinnyt LRC saa kotiotteluun kokoonpanon, jonka valmentaja Ray Dickson uskoo pystyvän pysäyttämään Jyväskylän jyrääjät.

? Meillä on Suomen paras pakka takapelaajia. Forwardiemme pitää pystyä varmistamaan pallonhallinta, jotta voimme käyttää parasta asettamme Jyväskylää vastaan, valmentaja Ray Dickson sanoo.

Ottelulla voi olla suuri merkitys syksyn jatkopelejä ajatellen. Neljäntenä SM-sarjassa oleva Linna Rugby on pelannut jo puolet runkosarjan otteluistaan voittaen niistä kaksi. Molemmat ottelunsa voittaneelle Jyväskylälle matsi on vasta kolmas.

Runkosarjassa sijoille 3.?6. tulleet joukkueet karsivat pääsystä semifinaaleihin. SM-sarjan keskikasti oli viime kaudella todella tiukka, joten pudotuspelipaikka voi olla kiinni yksittäisestä pisteestä.

Hämeenlinna Huskies lähtee ennakkosuosikkina kaatamaan Kouvolan Indiansia kello 16 alkavassa ottelussa. Huskiesin pelaaja-valmentaja Stan Bedwellin mukaan vierasjoukkue on nuori ja siltä puuttuu voittamisen kulttuuri. Bedwell sanoo joukkueensa murskaavan Indiansin, kunhan Huskies keskittyy omaan peliinsä.

? Vastustajalla on muutamia erittäin vaarallisia pelaajia, joten ylimielinen asenne voi saattaa meidät vaikeuksiin.

Vuosia Euroopassa pelannut Bedwell kehottaa jenkkifutisfaneja saapumaan paikalle jo rugbyotteluun.

? Olen huomannut, että kannattajien välillä on ikuinen kina siitä, kumpi laji on kovempi. Minusta se on huvittavaa, sillä molemmat lajit vaativat fyysisyyttä ja pelaajilta intohimoa antaa kaikkensa kentällä ja harjoituksissa.

Huskies on myös harjoitellut treeneissä rugby-tyylistä, jalkoihin käyvää taklaustekniikkaa.

? Lajit voivat oppia toisiltaan ja fanit voivat löytää uusista lajeista mielenkiintoisia piirteitä. Suomessa jääkiekko on kuningaslaji ja HPK on kaupungin seuroista suurin. Mutta lätkää ei pelata kesällä, joten lätkäfanien kannattaa antaa jenkkifutikselle ja rugbylle mahdollisuus. He saattavat hyvinkin löytää Kaurialasta lajin tai kaksi, joita voi kannattaa kesällä yhtä kiihkeästi kuin HPK:a talvisin!

Linna Rugby Club?Jyväskylä Rugby Club & Hämeenlinna Huskies?Kouvola Indians Kaurialan kentällä la 16.7. Portit auki klo 12. Sisäänpääsy molempiin otteluihin yhteensä 7 euroa. Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi. Paikalla on ravintola A-oikeuksin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.