Tiistai 23.04.2024
Nimipäivät: Yrjö, Jyrki, Jyri, Jiri, Jori

Tuuli:
 

Kaksi nuorta lupausta raitapaitaan

Hämeenlinnan Lentopallokerho on värvännyt ensi kaudeksi kaksi nuorta lentopalloilijaa liigaryhmäänsä. Alle 19-vuotiaiden maajoukkuepassari Taija Kaukoranta siirtyy Hämeenlinnaan Nurmon Jymystä ja keskitorjuja Laura Laukkanen Ylöjärven Ryhdistä.

18-vuotias Taija Kaukoranta on pelannut Mestaruusliigaa jo kolme vuotta, ensin kaksi kakkospassarina Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueessa ja viime kauden samassa roolissa Nurmon Jymyssä. Viime kaudella 172-senttinen pelaaja pääsi kentälle 20 ottelussa, joissa hän teki neljä pistettä.

Oulunsalolainen on kuitenkin taustalla noussut nuorten maajoukkueen aloittavaksi passariksi. Kaukoranta passasi huhtikuussa alle 19-vuotiaiden molemmat karsintaottelut Venäjää ja Sloveniaa vastaan. Tuo reissu ei tuonut menestystä kentällä, mutta sopimuksen hallitsevaan Suomen mestariin kuitenkin. Nuorten maajoukkuetta valmentaa Hämeenlinnan Luca Chiappini.

? Venäjä oli kyllä paljon parempi, mutta Slovenia-tappiosta jäi huono maku. Olin kuitenkin tyytyväinen jo leirillä ja karsinnoissa Lucan valmennukseen. Tulen tosi hyvällä mielellä Hämeenlinnaan, Kaukoranta sanoo ja myöntää, että Chiappinilla oli iso osuus siirrossa.

Nuori passari saa Hämeenlinnassa entuudestaan tuttuja joukkuekavereita. Kerhon nuoret tähdet Suvi Kokkonen ja Yasmine Madsen pelasivat yhtä aikaa Kuortaneella. Kokkosen kanssa peli kulki hyvin yhteen nuorten maajoukkueessakin.

Kaukorannalla on isoja toiveita Hämeenlinnaa kohtaan, mutta maltilliset tavoitteet. Lähtökohtaisesti hän on edelleen kakkospassari ranskalaisen Pauline Martinin jälkeen.

? Tulen Hämeenlinnaan juurikin kehittyäkseni pelaajana. Tämä oli mielestäni siihen paras vaihtoehto. Tiesin kyllä sopimusta tehdessäni, etten tule mihinkään isoon rooliin, mutta ehdottomasti lähden tekemään kovasti töitä ja haastamaan Paulinea aloituskuusikon paikasta, Kaukoranta päättää.

Toisena uutena pelaajana Lentopallokerhon liigaryhmään liittyy vasta 15-vuotias Laura Laukkanen. Hän pelasi viime kaudella Ylöjärven Ryhdissä Kakkossarjaa ja B-tyttöjen SM-sarjaa, jossa Ryhti sijoittui neljänneksi.

Laukkanen ei kuitenkaan ole Hämeenlinnassa aivan uusi tuttavuus. Keskitorjuja nimittäin harjoitteli viime talvena Eveliina Smolanderin loukkaantumisjakson aikana HPK:n liigajoukkueen mukana. Keväällä yhteisymmärrys Laukkasen siirrosta Hämeenlinnaan syntyi nopeasti.

? Ei siirtyminen Hämeenlinnaan ole ollut selvää kovin kauaa, mutta tiesin, että tulen tänne pelaamaan. Täällä on aina kova joukkue, ja halusin olla osa sitä. Valmennus ja pelaajat ovat jo osittain tuttuja. Uskon, että tämä on urani kannalta paras ratkaisu, miettii 16 vuotta elokuussa täyttävä Laukkanen.

Molempien värväysten takana vahvasti vaikuttanut päävalmentaja Chiappini on nähnyt läheltä suomalaislupausten mittavan potentiaalin. Passari Kaukorannan vahvuudet ovat hänen mukaansa henkisellä puolella.

? Taija on ikäisekseen yksi kypsimmistä passareista pitämään harjoitustasonsa. Ennen kaikkea hän on älykäs, ja uskon, että hänestä voi kehittyä hyvä passari harjoituksen myötä, Chiappini pohtii.

Laukkanen puolestaan erottuu jo 15-vuotiaana koollaan. Mittaa on keskitorjujallekin paljon, 187 senttiä.

? Laura harjoitteli meillä jo viime kaudella. Hänen ehdoton etunsa on pituus. Hän on kova tekemään töitä ja hänkin on todella nuori, Chiappini kuvailee.

Kaikkiaan Chiappini on kokoamassa Hämeenlinnaan hyvin nuorta joukkuetta. Nyt sopimuksessa on kuusi pelaajaa, joiden keski-ikä on 18 vuotta, ja lisää nuorta voimaa on valmentajan mukaan tulossa. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettei Lentiskerholla olisi mestaruutta puolustamaan pystyvää ryhmää.

? Ensi kauden joukkueemme tulee olemaan taas hyvin erilainen. Uskon, että aloitusseitsikkomme on parempi kuin viime kaudella. Kakkoskentällinen ei ole ehkä ihan niin vahva, koska meillä on todella paljon nuoria pelaajia.

Kaukorannan myötä passariosasto on valmis. Hyvältä näyttää sopimusneuvotteluissa myös yleispelaajien ja liberoiden kanssa, joihin on odotettavissa täydennystä viikonvaihteessa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.