Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

Jani Lindqvist tuo voimaa ja kokoa Hurttapuolustukseen

Jani Lindqvist #99 pelaamassa Hämeenlinna Huskiesia vastaan Kaurialan kentällä kaudella 2016. Kuva: Anu Tiilikainen

Jani Lindqvist #99 pelaamassa Hämeenlinna Huskiesia vastaan Kaurialan kentällä kaudella 2016. Kuva: Anu Tiilikainen

Hämeenlinna Huskies on solminut ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen puolustuksen linjamies Jani Lindqvistin kanssa. Kuopio Steelersin riveissä Lindqvist voitti viime kaudella 1-divisioonan säkitystilaston 7,5 säkillään, joilla vastustajan pelinrakentajaa vietiin taaksepäin 56 jaardia.

Puolustuksen linjassa endinä viihtyvä Lindqvist on pelannut amerikkalaista jalkapalloa neljä vuotta. Ennen nurmikenttien shakkiin siirtymistään 191 senttinen ja 110 kiloinen järkäle pelasi jääkiekkoa ja salibandyä. Kuopio Steelersissä uransa aloittanut 27-vuotias Lindqvist kertoo pelaajaurastaan seuraavasti:

– Jenkkifutiksessa ensimmäiset kaksi vuotta meni opetellessa itse peliä, minkä jälkeen treenaus ja peli alkoi kulkea. Oikeastaan kausi 2015 oli se ?läpimurtokausi?. Tuolloin Steelers voitti 2-divisioonan mestaruuden, pääsi nostamaan Rautamaljaa ja minut palkittiin kauden päätteeksi 2-divisioonan parhaan pelaajan MVP -palkinnolla.

– Myös kulunut kausi oli onnistunut, isoimmilta loukkaantumisilta on vältytty ja pystyin treenaamaan hyvin koko vuoden, harmiksi hävisimme juuri Huskiesille välierässä. Henkilökohtaisesti kausi meni nappiin. Voitin säkki- ja tfl- tilastot 8,5 pelinrakentajasäkillä ja 12,5 taklauksella aloituslinjan takana.

Huskiesin päävalmentaja Stan Bedwell on tyytyväinen Lindqvistin siirtoon.

– Jani oli mielestäni paras puolustuksen linjamies jonka kohtasimme tällä kaudella. Iso, vahva ja hyvin liikkuva pelaaja. Jania ei ehkä toistaiseksi tunneta kovin hyvin, kun pelejä on vasta alemmista divisioonista mutta uskon että vuonna 2017 kaikki tuntevat kaverin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.