Maanantai 11.12.2023
Nimipäivät: Tatu, Taneli, Daniel

Tuuli:
 

Postikorttien ystävien suurtapahtuma Verkatehtaalla

Postikorttien ystävien ja ihailijoiden vuosittainen ykköstapahtuma, Postikorttiparatiisi avaa taas ovensa kaikille lauantaina 10.9. Hämeenlinnan Verkatehtaalla. Paikalla on mittava joukko korttitaiteilijoita juttelemassa ja tarjoamassa tuotteitaan. Postikorttikauppiaita saapuu paikalle laatikoineen ja -kansioineen Suomesta, Ruotsista ja Virosta. Monenlaiset yhteisöt kertovat harrastusmahdollisuuksista.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Ovet ovat avoinna kello 10-16. Vastuulliset järjestäjät ovat valtakunnallisesti toimiva Suomen Postikorttiyhdistys Apollo korttiklinikoineen sekä maamme johtava korttiyritys Paletti. Järjestelyissä on mukana myös Hämeenlinnan Postimerkkikerho.

Opettaja ja työn tuoksinaa. Taiteilija Atso Alho, julkaisija Henkisen Työn Yhtymä.

Opettaja ja työn tuoksinaa. Taiteilija Atso Alho, julkaisija Henkisen Työn Yhtymä.

Paratiisin perinteisessä postikorttinäyttelyssä katsahdetaan 150 vuotta täyttävään maamme peruskoulutukseen ja maailman koulumaailman menoon muutoinkin. Kirjat ja lukeminen ovat kulttuurin ydintä. Esillä on myös sykähdyttäviä sydänkortteja ja muun muassa näkymiä Heinolasta.

Nuoret muotoilijat Anna Kokki ja Veera Kolehmainen ovat ideoineet tapahtumaan uutta sisältöä yhdessä Korttien Talon kanssa. Vanhojen kuvien tarinat ilahduttavat ja kiinnostavat, siksi Postikorttiparatiisin kävijöille tarjotaan mahdollisuus muistaa vanhuksia henkilökohtaisella kortilla.

Hämeenlinnalainen kuvataiteilija Jaana Aalto on toteuttanut satuaiheisen postikorttisarjan, josta voi valita mieluisen lähetettävän. Paletti tarjoaa kortin. Tempaus tapahtuu yhteistyössä paikallisen vanhustenhoidon kanssa. Kortit toimitetaan Hämeenlinnan Voutilakeskuksen asukkaille henkilökohtaisesti.

Hämeenlinnalaisen Kaurialan lukion ja Paletin yhteistyöprojekti on jatkunut jo vuodesta 2008. Lukiolaisnuoret ovat suunnitelleet ja toteuttaneet vuosittain vaihtuvin teemoin kuvia, joista on painettu kortteja. Myös Kaurialan lukion lukuisat kansainväliset yhteistyökumppanit ovat saaneet korttiprojektin kortteja.

Projektin tavoitteena on postikorttiperinteen ylläpitäminen, kortin lähettämisen ja saamisen merkitysten käsittely sekä korttien visuaalisen muodon ja viestin pohtiminen ja toteuttaminen. Tämän vuoden teemana on vesi, sillä koulun lukuvuoden teemana on Suomen satavuotisjuhlavuoteen valmistautuminen sekä vesi ja luonto osana koulun ilmiöoppimisen kokonaisuutta. Postikorttiparatiisiin osallistuminen on osa lukion pedagogista toimijuuden ja yritteliäisyyden ajatusta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.