Maanantai 26.02.2024
Nimipäivät: Nestori

Tuuli:
 

Jakobsson jatkaa Härmän valmentajana

Loppukauden Härmää valmentanut Juha Jakobsson jatkaa Härmän peräsimessä myös kauden 2015. Kauden viimeiset viisi ottelua peräsimessä ollut Jakobsson sai lopulta hinattua Härmän viivan yläpuolelle neljän pisteen turvin, kun miehen valmennussaldoksi muodostui yksi voitto, kolme tasapeliä ja yksi tappio.

Jakobssonin päävalmentajan pesti Härmään on toinen ja sopimus on muotoaan 1+1-vuotinen. Mies koutsasi Härmää menestyksekkäästi kolmosessa kaudella 2009 yhdessä Erno Tossavaisen kanssa, jolloin lopullinen sijoitus oli sarjassa toinen. Kärkisija karkasi tuolloin selkeällä erolla Koskenpojille, jonka nousu kariutui kuitenkin MuSan vastalauseeseen nousukarsintaottelusta, vaikka kentällä VaKP oli parempi yhteismaalein 3?0. Tämän jälkeen miehen tie vei naisjalkapallon puolelle yhdeksi kaudeksi, jonka lisäksi miehellä on kokemusta junioripuolelta sekä monen vuoden ajalta Parolan Panssariprikaatin valmentajana.

Härmän manageri Petri Kesti on tyytyväinen, että Jakobsson jatkaa ja päävalmentajakysymys saatiin ratkaistua näin nopeasti. Myös puheenjohtaja Harri Uschanow on iloinen, että tänä vuonna asiat sujuivat nopealla aikataululla. Jakobssonille etsitään vielä aisaparia valmennukseen.

? Viime vuonna valmentajaneuvottelut venyivät liian pitkälle ja emme halunneet tehdä samaa virhettä tänä vuonna. Jakobsson sai homman toimimaan loppukaudesta, niin siitähän on hyvä lähteä rakentamaan uutta kautta. Ihan mahtavaa että ?Jasu? jatkaa, tämä on hyvä asia niin seuralle kuin pelaajillekin, sillä nyt tiedetään missä mennään, Uschanow toteaa.

? Jätin valmennuksen vähäksi aikaa pois ja nyt kun tuli tilaisuus loppukaudesta viiden viikon talkoisiin sarjapaikan puolesta, niin se oli mukavaa. En tosin ole vieläkään toipunut henkisesti kauden viimeisestä kotiottelusta (1?8-tappio TP-T:lle). Jään päivätöistä vuodenvaihteesta eläkkeelle, niin tämä on aika mukava tapa päästä harrastuksen pariin ja pitämään sosiaalisia kontakteja yllä. Pääsee tekemään sitä hommaa mistä tykkää, Parolannummella siviilitöissä oleva Jasu kertoo.

Jakobsson tarttuu hommaansa tosissaan, sillä hän ei ole mies joka tekee asiansa puolivaloilla. Tulevan kauden rakentaminen on alkuvaiheissa, mutta Jakobsson uskoo, että Härmä nähdään ensi kaudella toisessa päässä taulukkoa.

? Kun hommaa lähdetään tekemään, niin ei lähdetä vain pelaamaan sarjapaikasta, vaan kyllä tavoitteet pitää olla siellä 1?4 parhaan sakissa. Sitä on muuten turha tehdä tätä työtä. En mielelläni rupea soittelemaan ja kasaamaan pelaajia, sillä olen sitä mieltä että joukkueeseen pitää haluta tulla pelaamaan. Toiminta pitää olla niin laadukasta, että pelaajalla on halu tulla seuraan, ja Härmällä on taustat ja kaikki kunnossa, niin uskoisin, että pelaajia lähialueelta haluaa tulla Härmään. Tarkemmat tavoitteet luodaan vasta keväällä, kun nähdään, minkälainen joukkue tulee olemaan.

Ensi töikseen Jakobsson rakentaa kausisuunnitelman, jota mies samalla valottaa.

? Marraskuun viimeisellä viikolla varmaan aloitellaan treenaaminen, kun saadaan treenipäivät ja ajat selville. Loppuvuosi vedetään 2?3 kertaa viikossa ja sitten alkaa peruskuntokausi tammi?helmi?maaliskuu -akselilla, jolloin treenimäärä nostetaan 4?5 joukkueharjoitukseen ja yhteen omakohtaiseen treeniin. Valmistavalla kaudella sitten vähän pudotetaan treenimääriä. Teema on se, että peruskunto on se millä mennään pitkälle ja kuntoon satsataan paljon. Tehdään yksinkertaisia asioita ja tehdään selvät pelisysteemit, jatketaan tietyllä tapaa siitä mihin loppukaudella jäätiin, Jakobsson kertoo.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.