Maanantai 22.04.2024
Nimipäivät: Alina

Tuuli:
 

JÄÄKIEKKO: Niko Kapanen lopettaa pelaajauransa

Niko Kapanen päätti uransa kasvattajaseuransa kapteenina. Kuva: HPK.

HPK:n viime kauden liigajoukkueen kapteeni Niko Kapanen päättää jääkiekkouransa. Kapanen johdatti joukkueensa viime kaudella puolivälieriin asti. Kapasen päätös lopettamisesta kypsyi alkukesän aikana ja siihen johtivat monet syyt.

– Päätöksen tein perhettä ja omaa kroppaa kuunnellen. Voidaan sanoa, että fyysiset rajat tulivat vastaan, kertoo Kapanen, joka on kärsinyt viimeisten neljän kauden aikana lukuisista operaatioita vaatineista loukkaantumisista.

Kapasen viimeiseksi jäänyt kausi oli kuitenkin monessa mielessä onnistunut. Kapteeni johdatti joukkueensa puolivälieriin asti ja oli kauden aikana HPK:n kantava voima. Kapanen sanoi kesällä 2016 palattuaan HPK:hon, että ympyrä sulkeutuu, kun hän pukee jälleen HPK-paidan päälleen.

– Kerho on kasvattajaseurani ja on myös ollut ja tulee aina olemaan minun SEURANI. Olen saanut seuralta paljon ja myös antanut sille paljon. Urani alkoi HPK:ssa ja oli hienoa, että se myös päättyi HPK:ssa. Oli kunnia pelata HPK:n kapteenina viime kaudella. Pelasimme hyvän kauden ja teimme joukkueena ja organisaationa paljon hyviä asioita, mistä on hyvä jatkaa menestyksen rakentamista.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen kiittää Kapasta viime kauden joukkueen johtavana pelaajana.

– Nikon uraa olen saanut seurata ennen kaikkea ystävänä. Peli on ollut Nikolle se intohimo, jonka takia hän on motivoitunut harjoittelemaan ja kehittämään itseään joka vuosi. Se intohimo peliin ei ole sammunut ja sen me saimme nähdä viime vuonna. Suuri pelaaja, menestynyt pelaaja ja erittäin arvostettu lajin sisällä. Nyt Nikolla on aikaa perheelle ja muille peleille. Kiitos henkilökohtaisesta tuesta ja siitä tuesta, minkä annoit kapteenina meidän viime vuoden joukkueelle.

Kapasen ura hakee monessa mielessä vertaistaan. Uransa aikana hän pelasi sekä NHL:ssä että KHL:ssä yhteensä 925 ottelua ja lisäksi Liigaa 325 ottelua. Palkintokaapista löytyvät maailmanmestaruus, 2 KHL-mestaruutta, Suomen mestaruus, nuorten maailmanmestaruus, olympiahopea, kaksi MM-hopeaa, olympiapronssi ja kaksi MM-pronssia sekä monia henkilökohtaisia palkintoja eri vuosilta.

– NHL:ään pääseminen oli suuren haaveen toteutuminen ja samalla todistus itselleni siitä, että pystyin pelaamaan maailman parhaassa liigassa. Olen tyytyväinen myös valintaani siirtyä KHL:ään oikeassa vaiheessa uraani. Kaksi mestaruutta Kazanissa viiden vuoden aikana on kova suoritus. Suomen edustaminen maajoukkueessa on ollut kunnia-asia ja olen ylpeä päästyäni mukaan. Maailmanmestaruus on upea saavutus. Eniten urallani arvostan olympialaisissa pelaamista Suomen paidassa, listaa Kapanen.

HPK Liiga Oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen kiittää Kapasta koko kiekkoväen puolesta.

– Kiitän Nikoa koko HPK:n, kerholaisen kiekkoväen ja koko jääkiekkoyhteisön puolesta siitä työstä, jota hän on tehnyt suomalaisen jääkiekon eteen omalla sitoutuneisuudellaan ja ammattitaidollaan uransa aikana. Hänen uransa on poikkeuksellinen suomalaisessa mittakaavassa. Siitä kertovat useat maajoukkueturnaukset ja kansainväliset sarjat sekä mestaruudet. Ne ovat osoitus siitä johtajuudesta ja ammattimaisuudesta, jota Niko toi jokaiseen joukkueeseen, jossa hän pelasi. Nikon arvostus on suuri niin pelaajien kuin seurayhteisöjen keskuudessa. Kiitos Niko kaikista upeista jääkiekkohetkistä, joita olit mukana luomassa kaikille meille!

Kapanen kertoo, että nyt on aika olla perheen kanssa. Pitkä ura on vaatinut myös tukijoukoilta paljon.

– Tärkein tuki urallani on ollut tietysti perheeni. Kiitos Liisalle ja Kaarlolle, sekä vanhemmilleni. Olisi niin paljon, ketä kiittää junnuajoista uran viimeiseen hetkeen, mutta luulen, että ne henkilöt, jotka ovat olleet minun kanssani tekemisissä, tietävät, että arvostan suuresti heidän panostaan minun eteeni. Toivon ja uskon, että he, jotka ovat antaneet, ovat myös saaneet jotain takaisin urani aikana.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.