Tiistai 21.05.2024
Nimipäivät: Kosti, Konsta, Konstantin

Tuuli:
 

Vakuutukset antavat selkänojaa harrastaa ja matkustaa

OP Etelä-Hämeen asiakkuusjohtaja Anu Knuutila aikoo nauttia kesästä paitsi ulkomailla lomaillen, myös lähiseudulla liikkuen. Mierolan Silta-Café on hänelle yksi suosikkipaikka.

Mierolan Silta-Cafén tienoo Hattulassa on tuttu ympäristö OP Etelä-Hämeen asiakkuusjohtaja Anu Knuutilalle.

? Tämä on kesällä kiva paikka, johon tulee lähdettyä joskus pyöräillen syömään tai jäätelölle, kertoo Hämeenlinnassa asuva Knuutila.

Pyöräily on aiemmin triathlonissa kisanneelle Knuutilalle nykyään mieluisin liikuntamuoto. Kilpaileminen on jäänyt ainakin toistaiseksi, mutta liikunta antaa jaksamista työhön. Myös vakuutusten parissa edelleen työskentelevä Anu tuntee vauhtilajien riskit omakohtaisesti. Vaikka hän itse on välttynyt urheilutapaturmilta, liikaa turvallisuudentunnetta hän osaa silti varoa.

? Ihmiset ajattelevat helposti, ettei minulle mitään satu, vaikka käytäntö osoittaa että tapaturmia sattuu. Esimerkiksi palloilijoille sattuu ilman ulkoista tekijää paljon revähdyksiä ja venähdyksiä, joiden hoitoa normaali tapaturmavakuutus ei korvaa.

Aktiiviliikkujakin tarvii siis jo räätälöityä vakuutusturvaa, ja kilpaa urheileva tai kilpailuihin harjoitteleva urheilija vielä lajikohtaisen vakuutusturvan. Vakuutuksen puuttuminen voi tuoda ikävän yllätyksen.

? Henkilöt joille tapaturmia ei ole sattunut eivät välttämättä tiedä, paljonko esimerkiksi polvivamman hoito voi maksaa, sanoo Knuutila.

Kesään kuuluu monilla myös matkailu. Anu Knuutila aikoo heinäkuussa pakata autoon teltan ja lähteä vaeltelemaan sekä telttailemaan Etelä-Norjan hienoihin maisemiin.

? Muuten kesä kuluu lähiseudulla, pyöräillen ja kesästä nauttien ystävien ja sukulaisten kanssa.

Ilman vakuutusturvaa ei kenenkään kannata matkalle lähteä ja niin matkavakuutuksissa kuin muissakin henkilövakuutuksissa henkivakuutusta lukuun ottamatta OP on nostanut ikärajoja sataan vuoteen. Jos matkalla aikoo harrastaa riskialttiita lajeja kuten benji-hyppyjä, sukellusta tai vuorikiipeilyä, täytyy vakuutusturva vielä erikseen tarkistaa.

OP toimii nykyään finanssi- ja vakuutusalan lisäksi myös muun muassa terveyden ja hyvinvoinnin toimialalla. Oma sairaalaverkosto kattaa jo useamman kaupungin ja tulevaisuudessa konsernin on määrä avata lääkäriasema jokaiseen maakuntaan. Jos tapaturma sattuu, OP:n asiakkaalla on apu nopeasti tarjolla.

? Haluamme, että asiakas pääsee hoitoon nopeasti eikä hänen tarvitse jonotella pitkään. Pohjola Sairaaloissa on paikalla myös vakuutusten korvauskäsittelijä. On iso etu, että vahingon sattuessa pääsee nopeasti hoitoon ja takaisin työn ja harrastusten pariin.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.