Maanantai 22.04.2024
Nimipäivät: Alina

Tuuli:
 

Huskiesin ja Falconsin yhdistelmäjoukkueelle hopeaa alle 17-vuotiaissa

mitallikuva-1

Hämeenlinna Huskiesin ja Hyvinkää Falconsin muodostama yhdistelmäjoukkue pelasi viime lauantaina jenkkifutiksen U17 SM-sarjan finaalissa Jyväskylän Jaguaareja vastaan. Etukäteen tiukaksi odotettu kamppailu kääntyi jo toisella neljänneksellä kotijoukkueen maali-iloitteluksi ja lopputulos oli 74?42. Vastustajan vahva juoksupeli oli etukäteen tiedossa, mutta yhdistelmäjoukkue ei pystynyt puolustuksessaan vastaamaan koville jyväskyläläisille juoksijoille.

Pelin ensimmäinen neljännes sujui varsin tasaisesti. Alussa Jyväskylä meni 14?0-johtoon, kun omissa hyökkäysvuoroissa pallo poltti juoksijoiden käsissä ja tuli useita rähmäyksiä. Myöskään heittopeli ei tuottanut odotettua tulosta. Yhdistelmäjoukkue sai kuitenkin rivinsä kasattua ja saavuttivat jyväskyläläiset 14?14-tilanteeseen. Ensimmäinen puoliaika kesti kauan useista rikkeistä johtuen. Puoliajalle lähdettiin tilanteessa 42?22.

? Ottelun ensimmäiseen erään tuli turhan paljon virheitä ja henkilökohtaisia rikkeitä. Siitä lähti negatiivinen lumipallo vyörymään. Taisi finaalin jännitys kuitenkin vaikuttaa, eikä me saatu parasta joukkueena irti, kertoo joukkueen päävalmentaja Peter Arkko.

? Puolustuksen haasteena olivat vastajoukkueen hyvät blokit, niistä ei päästy oikein irti. Vastustaja oli fyysisesti todella vahva. Meillä oli myös valitettavasti muutama pelaaja sairastuvalla, joka myös vaikutti koko joukkueeseen ja peliin, pohtii valmentaja Janne Otranen.

Toisella puoliajalla jyväskyläläiset karkasivat lopullisesti. Vaikka Hurttanuoret taistelivatkin sisukkaasti. Omilla hyökkäysvuoroilla maaleja tehtiin, mutta jyväskyläläiset rankaisivat aina omillaan. Yhdistelmäjoukkueen parhaimmaksi pelaajaksi valittiin ansaitusti laitahyökkääjä Samu Ojanen.

? Jyväskylän juoksuhyökkäys oli odotetun vahva ja sen pysäyttämiseen tällä kertaa ei lääkkeitä löytynyt ja kun meidän vahvuutemme eli hyökkäys yskähteli, lopputulos oli sitten siinä, Arkko jatkaa.

? Kiitokset haluan kuitenkin antaa joukkueelle, joka ei antanut periksi, vaan loppuun asti paineltiin taistellen. Ja kiitokset kuuluvat myös runsaslukuiselle kannattajajoukolle, joka oli lähtenyt mukaan Jyväskylän iltaan pitämään hienoa meteliä yhteisjoukkueen puolesta.

? Välittömän pelin jälkeisten tunteiden hälvettyä, sydämen täyttää kuitenkin valtava ylpeys ja ilo poikien suorituksista. Me ollaan pelattu ihan huikea kausi. Tämä on kuitenkin suomenmestaruus hopeaa, mitä me voitettiin! Jätkät on menneet valtavilla harppauksilla eteenpäin ja kahden seuran ja ideologian yhdistäminen tällaiseksi joukkueeksi on todella iso juttu. Me hitsaannuttiin kauden aikana tiiviiksi ja hyvän yhteishengen omaavaksi ryhmäksi. Hiukan on haikeaa, kun tämä kausi päättyy, mutta tämä on ollut hieno matka ja kivaa on ollut. Kiitokset kaikille siitä, Arkko hehkuttaa.

Yhdistelmäjoukkueen tarina päättyi tältä osin finaalipeliin. Osa pelaajista siirtyy seuravaan ikäluokkaan ja molemmissa seuroissa U17-vuotiaiden joukkueiden kokoaminen alkaa pienen tauon jälkeen. Lisäksi lähes puolet yhdistelmäjoukkueen pojista jatkavat kauttaan maajoukkueleirityksessä ensi viikonloppuna Pajulahdessa. Maaottelu Ruotsia vastaan pelataan Tukholmassa 29.10.

Molempiin seuroihin, kaikkiin ikäryhmiin otetaan uusia, innokkaita pelaajia mukaan harjoitteluun ja peleihin.

Joukkueen valmennus- ja huoltoryhmä: päävalmentaja Peter Arkko, valmentaja Janne Otranen, joukkueenjohtaja Kati Loikainen, huolto Minna Arkko, Terhi Ojala ja Tiina Sinisalo.

SM-hopeamitalistit: Hämeenlinna Huskies: Riku Arkko, Zamir Bakauoli, Erik Elagin, Juha-Matti Haantaus, Juho Jarho, Roni Knuuttila, Pyry Laine, Jerry Nasi, Samu Ojanen, Jaakko Salminen ja Samuli Töyry.

Hyvinkää Falcons: Eetu Jokinen, Henry Jaas, Juha Jalava, Kimi Kalvas, Simo Johansson, Santeri Pihlaja, Henri Ojala, Rasmus Riihimäki, Elias Saarelainen, Tony Salonen, Elias Sorvari, Henri Sinisalo ja Arttu Tapola

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.