Maanantai 24.06.2024
Nimipäivät: Johannes, Juhani, Jussi, Jani, Janne

Tuuli:
 

HPK Akatemia infoaa lentopalloilijoita ensi viikolla

HPK Akatemia järjestää lentopallosta kiinnostuneille pelaajille ja heidän vanhemmilleen infotilaisuuden torstaina 3.3. kello 18.30 sekä lauantaina 5.3. kello 16 Elenia Areenassa. Tilaisuudessa kerrotaan opiskelumahdollisuuksista, asumisesta, valmennuksesta ja pelaamisesta Hämeenlinnassa. Lauantain tilaisuuden jälkeen voi jäädä seuraamaan kello 18 alkavaa naisten mestaruusliigaottelua HPK?WOVO Rovaniemi.?

Meneillään on yhteishaku lukio-, ammattiopisto- tai ammattikorkeakouluopiskeluun ja se päättyy 17.3. HPK Akatemia tarjoaa Hämeenlinnassa mahdollisuuden yhdistää opiskeluun lentopallon ammattimainen harjoittelu kansainvälisten huippuvalmentajien opastuksella. Myös tie kansainvälisille kentille saattaa avautua HPK:n avustuksella. Lisäksi sarjapelipaikka löytyy taitojen perusteella opiskelijalle.

Päättyneellä pelikaudella HPK Akatemia otti roimia askeleita ylöspäin naisten ykkössarjassa onnistuneen harjoittelun ansiosta. Lisäksi osa HPK Akatemian pelaajista sai harjoitella HPK:n SM-liigajoukkueen kanssa ja muutama pelaaja on päässyt kokemaan liigapelien kovuudesta saamalla peliaikaa. HPK:lla on myös kattava määrä juniorijoukkueita eri sarjoissa.

1510476_984906158212668_3957015398411057110_nHämeenlinna kiinnostaa nuoria huipulle tähtääjiä, kuten HPK:n riveihin siirtyvää 15-vuotiasta Silja Kososta (187 cm). Hän siirtyy HPK:n riveihin Pieksämäen Tsemppi 82:sta jossa hän on pelannut isänsä Henrik Kososen valmennuksessa 2-sarjaa ja B-tytöissä. Here Kososen mielestä Hämeenlinnassa valmennus on huippuluokkaa ja puitteet muutenkin loistavat.

? Kokonaisuus ratkaisi. Silja tulee Hämeenlinnaan pelkästään lentopallon takia, mutta tärkeätä on myös opiskelu lukiossa. Hämeenlinnassa on uskottava valmennus. Olemme Siljan kanssa käyneet muutamia neuvotteluita valmentajien kanssa. On keskusteltu Siljan urasta. 15-vuotiaana ei kannata kehityksessä kuvitella mitään valtavaa harppausta nopeasti. Olen itse samaa mieltä. Valmennus on monipuolinen projekti jossa yksilön tarpeet tulee huomioida kaiken aikaa, kertoo Henrik Kosonen.

? 18-19-vuotiaana voi sitten odottaa jo tehokasta työskentelyä. Aika harvassa liigaorganisaatiossa pystytään keskittymään junioripelaajiin. Keskustelujen perusteella olen todennut, että HPK:ssa ei luvata utopistisia tavoitteita eikä anneta turhia haavekuvia, hän jatkaa.

? Myös Hämeenlinnan keskeinen sijainti painoi vaakakupissa. Silja pääsee Hämeenlinnasta helposti Pieksämäelle kotiin. Silja haluaa nyt hakea rajojaan lentopalloilijana ja hänellä on myös voimakas tahto kehittyä hyväksi pelaajaksi. Hämeenlinna tarjoaa siihen parhaat mahdollisuudet. Olemme päätyneet tällaiseen ratkaisuun myös vaimoni kanssa.

Henrik Kosonen tuntee Euroopan parhaat valmentajat ja on myös jutellut monen kanssa. Italialaisia valmentajia Henrik pitää kovan luokan ammattilaisina joilla on jalat maassa. Turhia lupauksia ei anneta nopeasta kehityksestä ja tavoitteet asetetaan muutaman vuoden päähän. (Reska.fi)

1 kommentti

  1. Verkkotoimitus_opintopolku:

    Nyt on menossa yhteishaku ammatillisiin perustutkintoihin ja lukioihin 23.2. –15.3.2016.
    Ammattikorkeakouluihin voi korkeakoulujen yhteishaussa, jonka 2. hakuaika on 16.3.—6.4.2016.
    Lue lisä Opintopolusta, Opintopolku.fi

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.