Perjantai 19.07.2024
Nimipäivät: Sari, Saara, Sara, Salla, Salli

Tuuli:
 

GalleriaKONEessa seuraavaksi Tuija Lampisen näyttely

GalleriaKONEeessa on seuraavaksi (5.3.?29.3.) esillä taidemaalari Tuija Lampisen näyttely, Muistin yksi huone. Öljyvärein kankaalle maalaavan Lampisen teokset kuvaavat usein ihmistä ulkopuolisuuden ja erilaisuuden teeman kautta. Viimeaikaisten töiden keskeisin sisältö tulee vanhan ihmisen kohtaamisista ja elämän rajallisuuden hyväksymisestä.

Tuija Lampinen (s. 1955) asuu ja työskentelee Riihimäellä. Viimeisin yksityisnäyttely hänellä oli Forum Boxissa vuonna  2014 ja tänä vuonna GalleriaKONEen näyttelyn lisäksi hänen teoksiaan on yksityisnäyttelyssä esillä marraskuussa myös TM-galleriassa Helsingissä.

Lampisen teoksia löytyy lukuisista yksityisistä ja julkisista kokoelmista, muun muassa Suomen valtion, Hämeenlinnan Taidemuseon, Hyvinkään Taidemuseon ja Riihimäen Taidemuseon taidekokoelmista. Hän on Hämeen taidetoimikunnan, Taidemaalariliiton, Kuvaston, Riihimäen kuvataiteilijat ry:n ja Ars-Häme ry:n jäsen.

? Maalauksissani kuvaan usein ihmistä. Töissäni olen käsitellyt ulkopuolisuutta, sivullisuutta, erilaisuutta. Viimeaikaisten töiden keskeisin sisältö tulee vanhan ihmisen kohtaamisista ja elämän rajallisuuden hyväksymisestä. Ajatukset ja kohtaamiset muuttuvat maalauksiksi, hän kuvailee.

? Iäkkään ihmisen maailma ympäriltä kapenee. On ikään kuin huone, jonka seinät rajaavat aikaa menneisyyden ja nykyisyyden välillä. Astutaan sisään. Sanat avaavat muistoja, muistoihin palataan monta kertaa, eletään mennyttä aikaa uudelleen ja uudelleen. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.