Keskiviikko 06.12.2023
Nimipäivät: Niilo, Niko, Niki, Niklas, Nikolai

Tuuli:
 

Runkosarjan kotipäätös tarjosi tulista naissalibandya

Steelersin ja Sherifssin pelaajien ajatukset eivät vielä olleet talviloman vietossa, vaikka sunnuntaisella runkosarjan ottelulla ei ollut enää kummallekaan merkitystä kauden pääasioiden kannalta. Noin 150 katsojaa sai nauttia vauhdikkaasta ja kovaotteisesta naissalibandyn 60-minuuttisesta, jonka päätteeksi taululla loistivat Steelersin voittolukemat 4?2 (0?0, 4?1, 0?1).

Steelersille kyseessä oli runkosarjan toiseksi viimeinen ottelu ja viimeinen kotiottelu joten paikka oli myös näyttää, mitä koko joukkueen tasoa nostamaan lähtenyt valmennusjohto on kauden aikana saanut aikaan.

Steelersin avausmaalin tehnyt Katariina Niemi (9) palkittiin joukkueensa parhaana.

Steelersin avausmaalin tehnyt Katariina Niemi (9) palkittiin joukkueensa parhaana.

Mittari oli hyvä, sillä sarjassa nyt neljäntenä olevat kaarinalaiset ovat urheilullisesti vahva ja tasainen ryhmä, jonka puolustajille ei juuri virheitä tule edes kovan prässin alla. Liigakarsintoihin suuntaavalle Steelersille toki oli myös kunnia-asia kukistaa Sheriffit, jotka hieman yllättäen olivat kotonaan niistäneet pisteet hämeenlinnattarilta.

? Tiesimme, että tulossa on kovaotteinen peli fyysisesti kovaa pelaavaa joukkuetta vastaan. Vieraspeliin nähden muutimme taktiikkaamme ja karvasimme matalammalta onnistuen siinä, summasi Steelersin päävalmentaja Jani Perkonmäki ottelua.

Viime otteluissa suuntansa taas voitolliseksi kääntäneiden teräsnaisten taktiikassa saattoi tosin olla jo valmistautumista pudotuspeleihin, sen verran tarkasti Mirka Hakkolan vartiomaa maalia nyt suojattiin. Hieman värittömän avauserän jälkeen peli räjähti eloon toisessa erässä, kun ykkösketjun Senni Hietanen (1+1) ruokki Katariina Niemeä (1+1), joka laukoi pallon keskeltä näyttävästi maaliin ajassa 24.49.

Steelersin Milla Vähälä seuraa, miten omaksi maaliksi kirjattu 2?0-osuma on painunut verkon perille.

Steelersin Milla Vähälä seuraa, miten omaksi maaliksi kirjattu 2?0-osuma on painunut verkon perille.

Ylivoimalla Steelers kasvatti johtoaan 2?0:aan omaksi maaliksi merkityllä osumalla ajassa 27.29. Sheriffsin kavennettua oli taas Steelersin vuoro, kun ajassa 31.53 puolustaja Meri Jokinen laukoi Miia Salmisen tarjoilusta lukemat 3?1. Jokinen oli muutenkin erinomaisella pelipäällä ja oli päätöserässä onnistua maalinteossa omalta maalilta lähteneen soolon päätteeksi.

Puolustaja Meri Jokinen (23) on yksi positiivinen esimerkki kauden aikana tapahtuneesta pelaajien kehittämisestä. Liike, pallovarmuus ja tänään myös maalintekotarkkuus oli kohdallaan.

Puolustaja Meri Jokinen (23) on yksi positiivinen esimerkki kauden aikana tapahtuneesta pelaajien kehittymisestä. Liike, pallovarmuus ja tänään myös maalintekotarkkuus oli kohdallaan.

Kymmenen sekuntia tämän jälkeen 1.-divisioonan pistepörssin jo käytännössä voittanut Senni Hietanen vei Niemen syötöstä Steelersin jo turvallisen tuntuiselle kolmen maalin etumatkalle. Lopullista ratkaisun paikkaa tarjottiin erän lopulla vieraiden jäähyiltyä, mutta ylivoima ei tuottanut tulosta.

Kaarinalaisten ylikovat otteet toisessa erässä saivat vastineen päätöserässä, kun Katariina Niemi kolasi jo tulossa olleen kaksiminuuttisen siirretyn rangaistuksen aikana itselleen toisen pikkujäähyn työntämisestä. Peli sai uuden käänteen Sheriffsin kavennettua ylivoimalla 4?2:een, mutta lopun ylivoimaa Steelers-maalivahti Mirka Hakkola tukki maalin suun.

? Mirka on parantanut tosi paljon ja kehityskäyrä on hänellä todella hyvä, tulkitsi myös Jani Perkonmäki.

Hauhon "tytöt" olivat isossa roolissa, kun Katariina Niemi jäähyili ja malaivahti Mirka Hakkola sai torjua urakalla. Tässä Hakkolan rukkanen on pysäyttänyt taas yhden Sheriffs-laukauksen.

Hauhon kasvatit olivat isossa roolissa, kun Katariina Niemi sekä tehoili että jäähyili ja maalivahti Mirka Hakkola sai torjua urakalla. Tässä Hakkolan rukkanen on pysäyttänyt taas yhden Sheriffs-laukauksen.

Myöskään Laura Kakon loppuminuuttien jäähyn aikana Sheriffs ei enää onnistunut maalinteossa.

Steelers on siis täksi kaudeksi saanut riveihinsä maailmanluokan lupauksen Senni Hietasen vahvistettuna tutkapari Milla Vähälällä ja samoin huippuvalmentaja Perkonmäen. Pelaajien ja joukkueen kehittäminen on amatööriurheilun maailmassa kunnianhimoinen tavoite, varsinkin kun naisten ykkösdivarin sarjaohjelma on rikkonainen ja kärkiryhmille osin erittäin epämotivoiva.

Nytkin Steelersillä on edessä kahden viikon odotus ennen merkityksetöntä PirPi-matsia. Sen jälkeen pitäisi olla viikon päästä kaikkien aikojen tulessa, kun liigakarsinnassa vastaan tulee lähes varmasti Steelersin viime kaudella pudottanut Joutsenon Kataja.

? Eteenpäin on menty, toteaa Perkonmäki itse klassisesti kautta analysoidessaan.

? Pelaajilla on alla niin erilaisia kausia, että olen yllättynyt, kuinka paljon töitä täytyy tehdä myös henkimaailman puolella, on menossa sitten voitto- tai tappioputki, hän jatkaa.

Maalintekijä 24, Senni Hietanen. Nämä sanat on kuultu tällä kaudella peräti 48 kertaa. Hietanen on tehnyt lähes tarkalleen joka kolmannen Steelersin maaleista.

Maalintekijä 24, Senni Hietanen. Nämä sanat on kuultu tällä kaudella peräti 48 kertaa. Hietanen on tehnyt lähes tarkalleen joka kolmannen Steelersin maaleista.

Kunnianhimoinen naissalibandyn kehitysprojekti saa joka tapauksessa arvoisensa päätöksen, jos ja luultavasti kun joukkue pääsee karsinnoissa hakemaan revanssia JoKasta. On kysymysmerkki, missä oltaisiin ilman joka kolmannen Steelers-maalin tehnyttä Senni Hietasta.

Viime vuoden tehopelaajat Heli Haapalahti ja Roosa Kankare ovat nytkin olleet tehokkaita ja näyttävät kestäneen henkisesti oman asemansa muutoksen tähtipelaaja Hietasen takana. Maalivahti Sara Seurujärven kehitys on myös ollut erinomaista.

Pienempien salibandykuntien kasvatit, kuten viime otteluissa ykkösketjun sentterinä pelannut Katariina Niemi, ovat toivottavasti saaneet karsintojen kannalta elintärkeää henkistä kovuutta nähtyään, että oma taitotaso riittää huippujenkin rinnalla.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.