Tiistai 21.05.2024
Nimipäivät: Kosti, Konsta, Konstantin

Tuuli:
 

Hiihtäjästä triathlonistiksi: Jenni Mattilan kausi huipentui Tahkon täysmatkaan

Ahveniston rantamaisemissa poseeraa tyytyväinen urheilija, kaulassaan Finntriathlonin täysmatkan mitali. Vaikka kauteen mahtui myös jalkavaivojen kanssa taiteilua, antoi toinen vuosi täysipainotteista satsausta triathloniin Jenni Mattilalle kilpailullisesti ehjän kauden.

Jenni Mattila läpäisi ensimmäisen triathlonin täysmatkansa onnistuneesti. Monta juttua jäi mieleen, mitkä voi seuraavaksi tehdä paremmin, hän sanoo.

Jenni Mattila läpäisi ensimmäisen triathlonin täysmatkansa onnistuneesti. Monta juttua jäi silti mieleen, mitkä voi seuraavaksi tehdä paremmin, hän sanoo.

Kesän huipentumiin maastojuoksun ja triathlonin perusmatkan SM-mitalin lisäksi kuului oman ikäsarjan voitto Tahkon Finntriathlonissa lauantaina. Kesäkuussa sama kausi alkoi vastaavalla voitolla Vanajanlinnan Finntriathlonin sprinttimatkalla ja neljään Finntriathloniin osallistunut Mattila oli lopulta kolmas Finntriathlonin naisten yleisen sarjan ja ikäluokat käsittävässä Kerää kaikki kilpailut -sarjassa.

? Hyppy hiihtäjästä triathlonistiksi on onnistunut ja kesälajit sopivat minulle talvilajeja paremmin. Laji on hieno ja porukka Tawast Cycling Clubissa mahtava, hän sanoo.

Mattilan juoksuajat triathlonissa ovat kestäneet vertailun myös lähes kaikkiin naisten yleisen sarjan kärkinimiin. Lahjakas juoksija kuitenkin sanoo nykyisen hyvän juoksukuntonsa perustuvan lähinnä hiihdon parissa tehtyyn työhön.

? Tulevia vuosia ajatellen pyöräily on varmasti se laji, jossa on vähimmällä harjoittelulla mahdollista saada aikaan eniten kehitystä. Se tuleekin näkymään harjoittelussani ensi kautta varten, hän suunnittelee.

Tämän kevään jalkaongelmiensa aikaan Mattila teki paljon korvaavaa harjoittelua uimalla ja saliharjoittelulla.

Kestävyysominaisuuksiltaan vahva Jenni Mattila arvioi, että lauantainen täysmatka oli hänen kauden paras triathlonsuorituksensa.

? Toki olen tyytyväinen Kuopion perusmatkan SM-mitaliinkin. Täysmatkan läpäisyä arvostan kuitenkin itse ihan hirveästi. Ennen olen miettinyt miten joku voi uida 3,8 kilometriä ja on se kova suoritus.

Oma juoksutausta näkyy Mattilan mukaan vahvan perusvauhdin lisäksi myös siinä, että hän saa kovan juoksuvauhdin päälle heti pyöräilyn jälkeen. Kova urheilijan rutiini auttaa valmistautumaan erilaisiin suorituksiin, mutta Tahkon kisan vaikeusastetta lisäsivät myös muut kuin urheilulliset haasteet.

? Auto hajosi matkalla Sysmässä ja matka keskeytyi useaksi tunniksi. Seuraavaksi täytyy varmaan osata varautua siihenkin, hän naurahtaa.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.