Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

Hämeenlinnan Hiihtoseuran naiset odottavat jo kisakauden avausta

Laura Mononen (vas.), Maija Hakala ja Anni Kainulainen valmistautuvat aloittamaan kilpailukautensa alle kuukauden päästä Vuokatissa.

Hämeenlinnan Hiihtoseuran naisten edustushiihtäjät Laura Mononen, Maija Hakala ja Anni Kainulainen ovat pysytelleet kovassa kunnossa ja hyvillä mielin, vaikka valtaosa urheilumaailmaa on edelleen epävarmuuden tilassa koronan takia.

– Poikkeustilanne on tuntunut lähinnä ulkomaan leirien peruuntumisena. Maajoukkueleirit on pystytty vetämään suunnitellusti ja harjoituskauteen kokonaisuutena korona ei ole vaikuttanut, arvioi kansainvälisellä tasolla jo vuosikymmenen ajan hiihtänyt Laura Mononen.

Hiihtäjät kertoivat tänään tunnelmistaan medialle ajan hengelle sopivasti ulkoilmassa, viiden kilometrin sauvakävelylenkin päälle Aulangon tekosaarella, tukija Le Blasonin tarjoamia eväitä herkuteltaessa.

Kenenkään harjoituskauteen ei ole mahtunut isoja vastoinkäymisiä ja mielialat tuntuivat optimistisilta.

– Tilanne on lähellä normaalia, arvioi Anni Kainulainen.

– Kestävyysurheilijan elämähän on muutenkin infektioiden välttelyä. Samoja lenkkejä vedetään edelleen, hän selvensi.

Perinteisesti vahvan viestiseuran naiset odottavat jo kauden avausviikonvaihdetta 7. – 8.11. Vuokatissa. Siellä on ohjelmassa myös vapaan tyylin viesti. Marraskuussa voi antaa tuloksellisia näyttöjä myös Kainuun FIS-talvikisoissa, mikäli haluaa mukaan Rukan maailmancupiin 27. – 29.11.

– Maailmancup-paikkaa lähdetään tavoittelemaan, vaikka paikkoja on nyt jaossa vähemmän kuin edellisinä vuosina. Itselleni perinteinen tyyli on ollut parempi ja varmempi kuin vapaa mutta toivottavasti menestys kauden avauksessa ei jää ainakaan minusta kiinni, linjaa Anni Kainulainen.

Rukan maailmancupin kilpailut on päätetty järjestää ilman yleisöä, mutta kisatapahtumia voi seurata Yleltä.

Toimintatavat kilpailujen yhteydessä ovat vielä osin arvailujen varassa. Hiihtäjille turvavälien pitäminen kilpaillessa onnistuu helpommin kuin monissa muissa lajeissa, mutta miettimisen paikkoja riittää myös yksilölajien ulkoilmaurheilijoilla.

– Kisakausi mietityttää. Huoltokopit ovat aika ahtaita ja on epävarmaa, onko mahdollista välttää muiden kohtaamista, pohtii Maija Hakala.

Hakalalla on ollut lyhyet sairastelujaksot sekä keväällä että nyt loppusyksystä, mutta kokonaisuutena hänen harjoituskautensa on ollut hyvä.

– Ehkä hyväkin, että tuli pieni pakollinen breikki ja joutui palautumaan kunnolla. On kiva, että kausi alkaa vapaan tyylin kisalla, hän sanoo.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.