Sunnuntai 26.05.2024
Nimipäivät: Minna, Vilma, Miina, Mimmi, Vilhelmiina

Tuuli:
 

Sairaalassa työstettiin paikallista rintasyöpää sairastavan polku

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on työstetty kuntien perusterveydenhuollon toimijoiden kanssa palveluketjua, joka kuvaa asiakkaan näkökulmasta hoidon etenemistä kotoa kotiin. Ensimmäisenä kuvaus on tehty paikallista rintasyöpää sairastavan hoidon kokonaisuudesta.

Kuvaus hahmottuu sairastuneelle ja hänen läheiselleen yhtenäisenä polkuna. Kussakin polun kohdassa on kerrottu, miten hoito etenee rintasyöpään sairastuneen saamana palveluna, miten kannattaa valmistautua ja mistä saa tarvittaessa lisää tietoa.

Polkuihin on koottu tietoa eri palvelukanavista, jolloin asiakkaan asiointi helpottuu. Kuvausten avulla on vastattu asiakkaiden tarpeeseen saada tietoa hoidon kokonaisuudesta.

– Asiakkaita haastattelemalla saatiin tietoa siitä, mitkä kohdat tai asiat polussa ovat asiakkaan näkökulmasta kriittisen tärkeitä, kertoo keskussairaalan asiakaspalvelun erityisasiantuntija Sanna Mäkynen.

– Myös ammattilaisten kokemus ja tieto prosessien sujuvuudesta on tärkeä osa palveluketjukuvausta, lisää palvelusuunnittelija Maija Hansen.

Palveluketjukuvausten avulla myös ammattilaisten tieto toistensa työstä lisääntyy ja hoitokokonaisuuden hahmottaminen helpottuu.

Erilaisia palvelupolkuja lähdettiin tekemään, jotta pystytään tuottamaan kantahämäläisille ihmisille parempaa palvelua sekä luomaan pohjaa oikea-aikaisten palveluiden kehittämiselle. Tämä on nähty alueella tärkeänä asiakasnäkökulmaa korostavana yhteistyömuotona.

Palvelupolkujen kuvaus on Kanta-Hämeen keskussairaalassa nostettu yhdeksi tärkeimmäksi strategiseksi tavoitteeksi. Tarkoituksena onkin kuvata lähivuosien aikana kymmeniä polkuja, joista työstettävänä on jo tekonivelleikkaukseen tulevan, kaihileikkaukseen tulevan ja lasta odottavan polku. Näiden polkujen on tarkoituksena olla valmiina vielä tämän vuoden aikana.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.