Torstai 25.04.2024
Nimipäivät: Markku, Marko, Markus

Tuuli:
 

Divarin playoffeissa tuplasti jännitystä

Ratasta vai oranssia? Näin voi moni hämeenlinnalainen joutua kysymään itseltään, kun salibandyn Divarin runkosarja loppui tänään ja Steelers sekä Lammin Salibandy lähtevät pudotuspeleihin sijoilta 1. ja 3.

– Runkosarjan voittoa ei juhlita missään muodossa, linjaa Steelers-valmentaja Jani Järvinen.

Päätöskierroksella vierasvoiton 4-5 SB Vaasasta nyhtäneet teräsmiehet valitsivat ensimmäiseksi vastustajakseen SBS Wirmon, joka sijoittui kahdeksanneksi.

– Meillä on ollut enemmän tasaisuutta kauden mittaan kuin heillä ja varmasti myös jonkinlainen materiaalietu. Kahdeksan sakissa puhutaan kuitenkin pienten marginaalien jutuista ja meiltä vaaditaan vielä pykälän parannusta omaan pelaamiseen.

Järvinen toteaa lopuksi, että pidemmälle kuin seuraavaan vastukseen asti ei päätään kannata vaivata.

– Viikko kerrallaan, kukaan ei tiedä tuleeko sitä seuraavaa viikkoa.

Lammin Salibandy päätti runkosarjan kotitappioon 3-5 Welhoja vastaan. Sama joukkue on vastassa ensi viikonvaihteen kotiavauksessa Lahdessa, jonne LaSB vie ensimmäisen ottelusarjan.

– Salitilanne Lammilla on valitettavasti mikä on ja haluamme tarjota yleisölle hienon elämyksen, sanoo valmentaja Jussi Sihvonen.

Lauantain tappio ei Sihvosta huoleta. Hän myöntää, että ottelu mentiin puolivaloilla ja tulospalvelua seuraten. Ainoa tärkeä asia oli pitää maaliero sellaisena, että Vaasa ei voitollakaan olisi vienyt LaSBin kolmossijaa. Heikki Hätönen palasi loukkaantumisensa jälkeen kokoonpanoon – ei tosin suoraan sairastuvalta.

– Heikki on ollut terve jo jonkin aikaa, mutta olemme tarkoituksella pitäneet suitsia kireällä.

Welhojen pelitavasta Sihvonen kertoo tehneensä arvokkaita havaintoja playoffeja ajatellen. Mikäli LaSB jatkaa tästä sarjasta, joukkue pelaa välierät Hämeenlinnassa Suurhallin varaustilanteen takia.

– Steelers ei minun matematiikkani mukaan tule vastaamme ennen kuin finaaleissa, joiden kotiottelut pelaamme taas Lahdessa.

Sihvonen myöntää, ettei hänkään pysty oman taustansa takia hahmottamaan Steelersiä pelkästään vihollisperspektiivin läpi.

– Nyt on todellisia huippupelejä tarjolla Hämeenlinnassa ja Lahdessa, kaikki vaan katsomoon!

Juha Reinikainen

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.