Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

CrossFit teki Tarja Ahosta painonnoston suomenmestarin

CrossFit Hämeenlinna ?seuraa edustava Tarja Aho teki ikäluokassaan kolme suomenennätystä painonnoston veteraanien SMk-kisoissa.

SM-kulta ja ennätyspainot 50-54 ?vuotiaiden sarjassa palvelivat suurempaa päämäärää: Tulos ylitti lokakuussa järjestettävien MM-kisojen karsintarajan. MM-tasolta Tarja Aholla on puolustettavana viimevuotinen hopeamitali.

Tarja Aho teki ikäluokassaan kolme painonnoston suomenennätystä. Työnnön ja tempauksen ennätysyhteistulos on 50-54 ?vuotiaiden sarjassa nyt 102 kiloa.

Tarja Aho teki ikäluokassaan kolme painonnoston suomenennätystä. Työnnön ja tempauksen ennätysyhteistulos on 50-54 ?vuotiaiden sarjassa nyt 102 kiloa.

CrossFitin treenikirjoon mahtuu paljon olympianostoja; tempausta ja työntöä. Siksi laji tuottaa tasaiseen tahtiin kisaajia myös painonnostoon.

Tarja Aho on Rion olympialaisiin tähtäävän Anni Vuohijoen valmennettava.

-Anni tekee minulle treeniohjelman painonnostoon ja CF-Hml:n valmentajat ohjaavat. Upeaa huomata, kuinka paljon juuri oikea tekniikka lajissa vaikuttaa.

-Oma ennätykseni parani 6 kg, yhteistuloksen ollessa nyt 102 kg.

MM-kisoihin on neljä kuukautta.

-Ohjelmassa on nyt oman salin CrossFit-treenejä, joista tulee räjähtävyyttä, kimmoisuutta ja kestävyyttä.

Tarja Aho osallistuu ennen MM-kisoja vielä kahteen CrossFit-kisaan: Karjalan Kovin ja Solid Fitness Challangen karsintoihin.

-Elokuun puolivälistä MM-kisoihin teen sitten pelkästään painonnostotreenejä.

Ilkka Peltoniemi (Reska.fi)

 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.