Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

Tuulimylly Teatteri tuo lavalle ajankohtaisen satiirin

Tuulimylly Teatteri on tuottanut uuden ajankohtaisen satiirin. Näyttelijöinä on paikallisia työttömiä jotka teatterialan ammattilaisten johdolla ovat valmistaneet näytelmän Haluatko Työntekijäksi? Tuulimylly Teatterin toiminta alkoi tammikuussa 2015 Työn Paikka -hankkeen kautta.

Kuvassa Tuulimylly Teatterin näyttelijät Piio Averto (vas), Jari Vento, Harri Neuvonen, Heidi Wiberg, Hannu Lipponen ja Markus Lehtinen.

Kuvassa Tuulimylly Teatterin näyttelijät Piio Averto (vas), Jari Vento, Harri Neuvonen, Heidi Wiberg, Hannu Lipponen ja Markus Lehtinen.

Toiminnan lähtökohtana on teatterin keinoin kehittää työttömien ilmaisuvalmiutta, itseluottamusta ja sitä kautta vahvistaa siirtymistä työmarkkinoille. Teatteriohjaajien Antti Kemppaisen ja Hannu Räisän johdolla tehtiin paljon erilaisia harjoituksia ja kaikki huipentui näytelmän ?Syytetty, Työtön ? Tarinoita absurdistanissa? esitykseen kesäkuussa 2015.

Toiminnasta saatu palaute ja konkreettiset hyödyt yllättivät positiivisesti joten toimintaa päätettiin jatkaa myös 2016. Nyt tavoitteena on vakiinnuttaa teatterin toiminta sekä palveluna että kuntouttavana toimintana Hämeenlinnan alueella.

Haluatko työntekijäksi? on ajankohtainen satiiri työn hakemisesta ja “työtä vieroksuvasta kansanosasta joka haluaa vain lojuta sohvalla”. Näytelmä sijoittuu tv-studioon jossa kuvataan ohjelmaa Haluatko työntekijäksi? Satunnaisotannalla on valikoitunut kolme työtöntä, Asta Elala, Heikki Tules ja Jussi Pasko kisailemaan siitä kuka pääsee työhaastatteluun.

Studiossa ovat vakiovieraina maanviljelijä ja stand up -koomikko Nalle Wahlroos ja mediapersoona Kaarina Hasardi. Ohjelmaa juontaa entinen pummi nykyinen pommi Harri N.

Näytelmän on ohjannut Antti Kemppainen, käsikirjoittanut Antti Kemppainen ja Harri Neuvonen ja lavastuksen suunnittellut Hannu Räisä. Äänistä vastaa Harri Neuvonen ja valoista Hannu Räisä..

Haluatko työntekijäksi 31.5. kello 14 ja 19 Poltinahon Taidekasarmin Teatterisalissa, Miehistönkatu 5, Varaukset: hurjatuotanto@gmail.com / p.0443560036.  Liput 5 ? / Työttömät, opiskelijat ja eläkeläiset vapaa pääsy.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.