Torstai 22.02.2024
Nimipäivät: Tuulikki, Tuuli, Tuulia, Hilda

Tuuli:
 

CROSSFIT: Lajin kova maine on vain pintaa

Kantolan CrossFit-salin tunnin mittaisia päivän treenejä järjestetään aamulla, päivällä ja illalla. Harrastus on ohjattua ja sopii monenikäisille ja ?kuntoisille kuntoilijoille. Kuntopiirin kaltaiseen monipuoliseen harjoitusohjelmaan kuuluu ajoittain myös teknisempi osuus levytangolla.

Kantolan CrossFit-salin tunnin mittaisia päivän treenejä järjestetään aamulla, päivällä ja illalla. Harrastus on ohjattua ja sopii monenikäisille ja ?kuntoisille kuntoilijoille. Kuntopiirin kaltaiseen monipuoliseen harjoitusohjelmaan kuuluu ajoittain myös teknisempi osuus levytangolla.

Mitä CrossFit on? Tähän kysymykseen CrossFit Hämeenlinna -salin toimitusjohtaja ja valmentaja Matias Lind vastaa viikottain.

? Meillä käy paljon erilaisia tutustumistreeniryhmiä työpaikoilta, kouluista ja urheiluseuroista. Lajilla on jostakin syystä kova maine ja keskustelemme usein puhelimessa ennakkoon siitä, miten treenistä voi selvitä hengissä.

Matias Lind on valmentanut lajia pian neljä vuotta ja kertoo lajin soveltuvan niin ammattiurheilijoille, sohvaperunoille kuin +60-vuotiaille, liikuntaa harrastamattomille isovanhemmillekin.

? Nuorimmat harrastajat ovat 4- ja vanhimmat yli 60-vuotiaita. Lapset ja teini-ikäiset harjoittelevat omalla ohjelmoinnillaan.

Seinäpallo kuuluu CrossoFitin perustreeniin

Seinäpallo kuuluu CrossFitin perustreeniin

Harjoituksissa tehdään liikkeitä, jotka ovat ihmisen luonnollisia liikeratoja: esimerkiksi kauppakassia nostaessasi teet maastavetoa.

? Kehitämme fyysisen kunnon eri osa-alueita, liikkuvuutta, voimaa ja kestävyyttä. Sen myötä sinusta tulee hyväkuntoisempi ja vahvempi, Lind toteaa.

? Meillä treenaa ihmisiä, joilla on vanhoja vammoja esimerkiksi olkapäässä tai polvessa. Yhden vamman  tai oireen vuoksi koko keho ei voi jäädä liikkumatta. Mitään ei tehdä kipua vasten.

CrossFit salilla voit harjoitella turvallisesti, sillä kaikki harjoitukset ovat valmennettuja.

CrossFittia harrastetaan pelkistetyissä ja yksinkertaisissa tiloissa, jossa tekeminen on pääosassa.

Kantolan sydämessä jo 2,5 vuoden ajan toiminut sali tarjoaa yli 600 neliön treenitilat. Salin välineistö tarjoaa myöskin kilpatason harrastajille mahdollisuuden täysipainotteiseen harjoitteluun.

Kuukausimaksun lunastaneet voivat treenata niin paljon kuin haluttaa ja osallistua myös kahteen viikottaiseen kehonhuoltopäivään (mobility).

Lajin pariin tulevat uudet harrastajat käyvät kahdeksan kerran mittaisen OnRamp -alkeiskurssin . Alkeiskurssilla opitaan oikeat ja turvalliset harjoittelun perusteet.

Seuraavan alkeiskurssin ajankohdan ja ilmoittautumisohjeet näet CrossFit Hämeenlinnan nettisivuilta osoitteesta www.crossfithameenlinna.com.

EasyWOD on pehmeä tapa saada lajituntuma

Virve Tuttavainen-Torkkeli ja Jouko Torkkeli ovat käyneet keväästä asti EasyWodissa. Ohjaajana Matias Lind.

Virve Tuttavainen-Torkkeli ja Jouko Torkkeli ovat käyneet keväästä asti EasyWodissa. Ohjaajana Matias Lind.

Helpoin tapa päästä koukuttumaan CrossFittiin on EasyWOD. 45minuutin harjoitus kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Suosituiksi osoittautuneet  matalan kynnyksen CrossFit -harjoitukset kulkevat nimellä EasyWOD.

EasyWOD on yksinkertainen CrossFit -harjoitus, jossa tehdään erilaisia koko vartalon liikkeitä pääosin kehon omalla painolla, kahvakuulilla ja käsipainoilla.

Tarkoituksena on kehittää omaa kuntotasoa erilaisilla yhdistelmäharjoituksilla aina valmentajan ohjauksessa. Harjoitukset soveltuvat kaikille ikä- tai kuntotasosta riippumatta. EasyWOD tunneille ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Riittää kun saavut ajoissa paikalle!

Treeniajat löydät nettisivuilta www.crossfithameenlinna.com

EasyWODeista sanottua;

  • ?Ainoa paikka mihin kehtaan mennä trikoot jalassa? (nainen 37 v.).
  • ?Erittäin mukavaa puuhaa!? (mies 39 v.)
  • ?Haastava, mutta sopii kaikenkuntoisille? (nainen 50 v.)
  • ? Ihanan tsemppaava? (nainen 30 v.)
  • ?Ei yhtään ylpeilevää tullut vielä vastaan? (mies 28 v.)
  • ?Jos ei osaa, aina voi kysyä? (nainen 31 v.)
CrossFit-kisojen lajit vaihtelevat kisasta toiseen, joten harjoittelun pitää olla monipuolista ja kehittää niin voimaa, kestävyyttä ja ketteryyttä. Naisten kilparyhmän Essi Makkonen köysitreenissä, vuoroa odottaa Salme Kokkonen.

CrossFit-kisojen lajit vaihtelevat kisasta toiseen, joten harjoittelun pitää olla monipuolista ja kehittää niin voimaa, kestävyyttä kuin ketteryyttäkin. Naisten kilparyhmän Essi Makkonen köysitreenissä, vuoroa odottaa Salme Kokkonen.

Kilparyhmä treenaa kisoihin yhdessä

Kantolan salin kilparyhmäläiset harjoittelevat omatoimisesti, mutta valmentajan ohjeiden mukaan. Miehet ja naiset treenaavat samoihin kansallisiin kisoihin, joita järjestetään Suomessa 2?3 vuodessa.

Seuraava tavoite on Tampereella järjestettävä Winter War 2017, jonne päästäkseen on ensin selviydyttävä karsinnoista.

Myös 40 vuotta täyttäneet Masters-ikäiset ovat rohkaistuneet kilpailemaan.

Ryhmästä osallistutaan myös kansainvälisiin kilpailuihin. CrossFitin myötä menestystä tulee myös painnonnostossa.

Lisähaaste sinulle: Pyri kilparyhmään!

Lue ReskaSport-sivut lähilehti Reskasta 28.9.!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.