Sunnuntai 16.06.2024
Nimipäivät: Päivi, Päivikki, Päivä

Tuuli:
 

Amerikkalainen jalkapallo: Liigakokemusta Hurttalaumaan

Amerikkalaisen jalkapallon 1.-divisioonaan valmistautuva Hämeenlinna Huskies on vahvistanut rivejään kolmella kokeneella pelaajalla. Kaudella 2014 Tampere Saintsin pelinrakentajana toiminut Lari Siitonen sekä viime kaudella Vaahteraliigassa Seinäjoki Crocodilesin riveissä pelanneet hyökkäyksen linjamies Sami Rantanen ja puolustuksen tukimies Joni Virtanen ovat Hurttalauman tuoreimmat vahvistukset.

Huskiesin päävalmentaja Stan Bedwell ja seuran johto kävivät neuvotteluja kolmikon kanssa joulukuusta lähtien. Vierailtuaan joukkueen harjoitusleireillä pelaajat vakuuttuivat joukkueen mahdollisuuksista sekä seuran tulevaisuuden suunnitelmista ja halusivat lähteä omalla panoksellaan tukemaan Huskiesin tavoitteiden toteutumista.

Päävalmentaja Stan Bedwell sekä tulokkaat Joni Virtanen, Sami Rantanen ja Lari Siitonen.

Päävalmentaja Stan Bedwell sekä tulokkaat Joni Virtanen, Sami Rantanen ja Lari Siitonen.

? Täydennämme hitaasti mutta varmasti kokoonpanoamme laatupelaajilla, joiden avulla kamppailemme tänä vuonna mestaruudesta. Teimme kovasti töitä saadaksemme nämä kaverit mukaan ja nyt on hienoa toivottaa heidät virallisesti tervetulleiksi, Bedwell sanoo.

Huskies jatkaa edelleen neuvotteluja muutaman kotimaisen profiilipelaajan kanssa.

? Ulkomaisten vahvistusten osalta ollaan myös hyvissä neuvotteluasemissa ja kotimaisen rungon varmistuttua voidaan alkaa kiinnittämään myös ulkomaisia pelaajia niille pelipaikoille, joissa koemme vahvistusten olevan tarpeen, kertoo päävalmentaja Bedwell.

Tampere Saintsia kaudella 2014 edustanut Siitonen voitti tuolloin 1.-divisioonan pelinrakentajatilaston (7 ottelua, heittojen onnistumisprosentti 63 %, 14 Touchdownia). Viime kaudella Siitonen paranteli aiemmin loukkaantunutta olkapäätään ja oli muun muassa apuvalmentajana Lady Huskiesin kauteen valmistavilla leireillä.

Stan Bedwellin ollessa Italiassa on Siitonen vastuussa myös hyökkäyksen taitopelipaikkojen harjoittelusta. Larin mukaantulo on Bedwellin mukaan hieno asia.

? Lari on näyttänyt johtajuuttaan tehokkaasti 1.-divisioonassa ja pystyy kokemuksellaan auttamaan nuorten pelaajien kehitystä hyökkäyksessämme.

Maajoukkueen Ruotsi-otteluun viime kauden päätteeksi kutsuttu linjamies Sami Rantanen oli tärkeä lenkki myös Vaahteraliigassa hopealle sijoittuneen Seinäjoki Crocodilesin hyökkäyslinjassa. Nokialta jenkkifutisoppinsa saanut Rantanen tuo Huskiesin hyökkäyksen linjaan runsaasti varmuutta ja kokemusta myös kansainvälisistä otteluista.

Rantanen oli ensimmäistä kertaa maajoukkueessa jo vuonna 2012 pelatessaan 1.-divisioonaa kasvattajaseuransa Nokia Ghosthuntersin riveissä. Stan Bedwell on erityisen innoissaan Samin luontaisesta pelipaikasta vasempana tacklena, jolloin hän on päävastuussa oikeakätisten pelinrakentajien selkäpuolen “blind siden” suojaamisesta.

Kaudella 2014 Seinäjoki Crocodilesin puolustuksen tilastoja 52 taklauksellaan dominoinut tukimies Joni Virtanen tuo mukanaan roimasti asennetta ja taitoa nuoreen Hurttapuolustukseen. Vaahteraliigassa SM-hopeaa ja -pronssia Seinäjoki Crocodilesissa saavuttanut Virtanen oli viimeksi kaudella 2013 1.-divisioonaa pelatessaan sarjan paras suomalainen taklaaja 57 taklauksellaan. Vuonna 2014 Virtanen sijoittui Vaahteraliigan taklaustilastoissa viidenneksi.

? Joni tuo välittömästi lisää johtajuutta puolustukseemme, Stan Bedwell arvioi. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.