Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

Avolavan keväässä ohjelmaa jazzista venäläisiin sävelmiin

Marraskuussa 2015 Hämeenlinnan pääkirjastolla vietettiin musiikkiosaston 30-vuotisjuhlia, joiden yhteydessä avattiin uusi esiintymisalue Avolava. Avolavan toimintaidea on yksinkertainen: tarjota esiintymismahdollisuus ja tila monenlaiselle elävälle musiikille ja muullekin esittävälle taiteelle. Kynnys on matala ? ei tarvitse olla kokenut ammattilainen tullakseen esiintymään vaan myös harrastajat ovat tervetulleita esiintymään.

Idean tai jo valmiin esityksen kanssa voi lähestyä kirjastonhoitaja Ilkka Marjasta käytännön järjestelyjen suhteen. Kirjasto tarjoaa esiintyjille tilan ja äänentoiston sekä markkinoi tilaisuutta omien kanaviensa kautta.

Matti Johannes Koivu Avolavan avajaisissa marraskuussa 2015. Kuva: Seija Shemeikka

Matti Johannes Koivu Avolavan avajaisissa marraskuussa 2015. Kuva: Seija Shemeikka

Avolavalla soi tänä keväänä monenmoinen musiikki: jazz, ikivihreät, 60-luvun hitit ja venäläiset sävelmät. Maaliskuun aloittaa 3.3. kello 18 jazzduo Newtrace (USA – Petroskoi), joka esittää amerikkalaisia ja eurooppalaisia jazz-klassikoita sekä omaa tuotantoaan. Kuun lopussa 31.3. kello 18 päästään nauttimaan venäläisistä sävelmistä. Hannu Riihivaara (laulu) ja Iina Harjula (piano) ovat koonneet tunnelmallisen illan venäläisistä klassikoista (mm. Tsaikovski ja Glinka) sekä tutuista romansseista.

Huhtikuussa paikalliset opistot opiskelijoineen pääsevät näyttämään taitonsa. Tiistaina 19.4. kello 17?19 Sibelius-opiston laulunopiskelijat vievät 1960-luvun tunnelmiin konsertissa “Puhelinlangat laulaa”. Saman viikon torstaina 21.4. puolestaan Vanajaveden opiston lauluryhmät esittäytyvät: kello 14 alkaen Elsat ja Elmerit -kuoro esittää ikivihreitä ja päivä huipentuu tuliseen tangoiltaan.

Huhtikuun lopussa 26.4. jazzteema jatkuu, nyt Italian suunnalta. Il Mondo di Karri -kiertue pysähtyy Hämeenlinnaan ja lavalle astuu ammattitaitoinen jazzkvartetti. Toukokuussa, torstaina 26.5. on vielä mahdollisuus päästä nauttimaan omintakeisesta fuusiojazzista, jota tulee esittämään kulttimainetta nauttiva petroskoilainen Asketics-yhtye. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.