Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

ÅIF päätti Steelersin cup-taipaleen

ÅIF:n Henna Pynnönen suojaa palloa Steelersin Alisa Mäkelältä. Taustalla tilannetta tarkkaileva Mette Wecksten (#11) oli ottelun tehokkain kolmella maalillaan.

Steelers-naisten matka salibandyn Suomen cupissa päättyi kolmannelle kierrokselle. Vierailija ÅIF:n maalintekovarmuus kolme osumaa takoneen Mette Weckstenin johdolla oli liikaa ja tasaisesta alusta huolimatta loppunumeroiksi Hattulan Juteinikeskuksella kirjattiin 1?7 (0?2, 0?2, 1?3).

? Alku oli ihan hyvä, mutta paljon tulee vielä huolimattomuusvirheitä. En tiedä, jännittääkö osaa pelaajista vielä pelata kotiyleisön edessä, sanoi Steelers-valmentaja Teemu Leppänen.

Steelersin kahdeksan päivän takaiseen divariavaukseen verrattuna kentällä oli kuitenkin jo paljon itsevarmemman näköinen joukkue. ÅIF osasi ajoittain lukea Steelersin pelinrakenteluaikeet ja pääsi syötönkatkoille, mutta lahjasyöttöjä vieraille ei enää juuri tarjoiltu.

ÅIF:n maalit avauserässä tekivät erän puolivälin jälkeen Veera Simola ja Taru Martikainen. Toisen erän vieraat aloittivat nopealla hyökkäyksellä ja tolppalaukauksella, jonka jälkeisessä maalinedustilanteessa loukkaantui Steelersin ykkösketjun sentteri Emma Kankainen.

Kankainen on yksi monesta Steelers-pelaajasta, joille cup-taisto oli jo neljäs ottelu kahdeksassa päivässä. Joukkueen runko koostuu A-junioreista ja divarin avanneen tuplaviikonlopun sekä cup-ottelun välissä A-tytöt pelasivat oman ottelunsa torstaina. Juuri Kankainen ratkaisi tuossa ottelussa Steelersille jatkoaikavoiton.

Sunnuntain ottelun komeimman yksilösuorituksen näytti ajassa 25.22 ÅIF:n Mette Wecksten, joka karvasi pallon päädystä Steelers-puolustukselta ja haki paikan yläkulmavedolle. Kolme maalia tehnyt ja joukkueensa parhaana palkittu Wecksten ampui vielä erän päätteeksi joukkueelleen 0?4-johdon. Erän lopussa Steelers koki taas takaiskun, kun kapteeni Meri Jokinen loukkasi nilkkansa.

Kovassa koulussa. A-ikäiset Steelers-hyökkääjät Sara Virtanen (31) ja Kaisla Mäkinen (41) kuuluvat joukkoon, jolle kertyi neljä peliä kahdeksaan päivään.

Steelers-valmennus peluutti puolet ottelusta maalilla Viivi Lainetta ja puolet Juulia Katajaa. Kumpaankaan heistä tappio ei ratkennut, vaan veskarit peittivät vastustajan paikkoja hyvin, tasapuolisesti 13 torjunnan edestä molemmat.

Teemu Leppänen kertoi, että myös kenttäpelaajista kaikkia oli tarkoitus peluuttaa muutenkin, ja loukkaantumiset toivat kokoonpanorulettiin oman osansa. Viimeisetkin kirimahdollisuudet kuivuivat, kun Steelers kolmannen erän alussa päästi ÅIF:n alivoimamaalin tekoon.

Valtaosan ottelusta samassa puolustajaparissa pelanneet Essi Kumpuniemi ja Rosa Huuskonen onnistuivat parhaiten Steelersin pallonhallintaan perustuvassa pelityylissä. Myös Meri Mäkinen paransi otteitaan edellisestä kotiottelusta huimasti. Steelersistä eniten ruista ranteessa oli palkintoraadin mukaan Tanja Lehtosella.

Essi Kumpuniemi laukoi ajassa 53.11 Ringa Laurilan syötöstä kotijoukkueen ainokaisen ylivoimalla ja sai pokata Steelersin vauhdikkaimman cup-pelaajan palkinnon Reska-tyttö Marika Laineen kädestä.

? ÅIF oli liikkuva ja taitava joukkue joka laukoi tosi paljon. Meillä taas oli ihan hirveän vähän vetopaikkoja, Riihimäen Panthersista Steelersiin täksi kaudeksi siirtynyt Kumpuniemi sanoi.

Steelers ei hänen mielestään vieläkään ole pystynyt varsinaisella pelikaudella samanlaiseen peliin kuin harjoitusotteluissa.

? Kova luotto on kuitenkin omaan jengiin, ihan varmasti saadaan vielä hyvä kausi, Kumpuniemi sanoi.

Naisten 1.-divisioonaa Steelers pelaa seuraavaksi vasta sunnuntaina 29.10., kun Elenia-Areenalla kello 14 alkavassa ottelussa vastustajaksi tulee Blue Fox. Omassa sarjassaan komeasti kolmantena olevat A-tytöt emännöivät jo 22.10. EräViikinkejä Iittalassa. Ottelu alkaa 13.30.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.