Perjantai 19.07.2024
Nimipäivät: Sari, Saara, Sara, Salla, Salli

Tuuli:
 

MAASTOPYÖRÄILY: Mika Tervala ja Jyrki Louhi hallitsivat Kiipulan märät metsäreitit

Miesten lyhyen matkan kolmen kärki, vasemmalta Kimmo Joutvuo (2.), voittaja Jyrki Louhi ja Toni Saarinen.

Paremmin pyöräsuunnistajana tunnettu Lahden Pyöräilijöiden Mika Tervala oli nopein ensimmäisen KiipMTB-tapahtuman pitkällä matkalla.

Lyhyemmän, runsaan 11 kilometrin reitin puolestaan selvitti nopeiten HPK:n kiekkoikoni, myös enduron parissa viihtyvä Jyrki Louhi.

Naisten pitkän, eli noin 34 kilometrin matkan ykkönen oli Hatunen Racing Teamin Tiina Nieminen.

Lyhyellä matkalla naisten sarjan nopein oli Anu Valve.

Naisten lyhyen matkan kärki, Jaana Kuivalainen (2.), voittaja Anu Valve sekä kolmannen sijan jakaneet Hanna Pietilä ja Hanna Karjalainen.

Viime viikkojen lähes tauoton sade vaikutti ajoon eniten kierroksen alkukilometreillä, joilla reitti kulki tasamaastossa upottavaa ojanvarsiväylää noudatellen.

Metsän siimeksessä ja kuntopoluilla väylä oli pysynyt pääosin hyvin ajettavana, joskin loppukilometreille oli reititetty muutamia haastavia kivikkolaskuja.

Vaikka juuri kisatuntien aikana ei satanutkaan, kiitteli moni starttaaja sitä, että KiipMTB:n reitti ei sisältänyt myöskään kaikkein vaikeimpia juurakkojaksoja.

Järjestäjät olivat onnistuneet laatimaan kohtuullisia korkeuserojakin sisältäneen reitin, jonka kuitenkin selvittivät läpi myös nuorimmat starttaajat. Kaikkiaan maaliin pääsi vähän yli 70 osallistujaa.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.