Sunnuntai 26.05.2024
Nimipäivät: Minna, Vilma, Miina, Mimmi, Vilhelmiina

Tuuli:
 

VIHERVUOSI: Kansanjuhla ja Lepaan opiskelijoiden ympäristötaideteos

Sinivihreä sydän muistuttaa luonnon merkityksestä.

Sinivihreä sydän muistuttaa luonnon merkityksestä.

Hämeenlinnan torille nousee 30.5.?2.6. HAMKin rakennetun ympäristön koulutuksen opiskelijoiden tekemä ympäristöteos Sinivihreä sydän, joka muistuttaa luonnon merkityksestä.  Vuosi 2016 on valtakunnallinen vihervuosi.

Vihervuoden päätapahtuma järjestetään torstaina 2.6. Hämeenlinnassa. Koko Hämeenlinna kutsutaan juhlistamaan kestävää hämäläistä maisemaa ja sen kaunista luontoa ja vesistöjä. Kolmen teeman torilla on jokaiselle jotakin. Paikalla on yli 70 yrittäjää, yhteisöä, yhdistystä ja vapaaehtoista.

Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistyksen palvelupäällikkö Sari Hagemeier kertoo torstaina 2.6. järjestettävän juhlan sisälöstä.

Hämeen ammattikorkeakoulun rakennetun ympäristön hortonomiopiskelijat tuovat touko-kesäkuun vaihteessa luonnon näyttävästi esille Hämeenlinnan torille.

? Tuotamme torille viikon ajaksi Sinivihreä sydän -ympäristöteoksen. Haluamme näin muistuttaa viherympäristöjen merkityksestä osana kaupunkiympäristöä, kertoo opiskelijaprojektin vetäjä Heli Nukki Hämeen ammattikorkeakoulusta.

Inspiraation lähteenä teoksessa ovat olleet Hämeenlinnan upeat luonto- ja vesialueet, jotka ulottuvat kaupungin ytimeen saakka.

? Ihailen suuresti Hämeenlinnan kansallista kaupunkipuistoa ja siihen kuuluvia Vanajaveden ranta-alueita ja Aulankoa, Nukki toteaa.

Vihervuoden pääteemana on kestävä suomalainen maisema.

? Torin ympäristöteos herättelee pohtimaan, miten voimme edistää kestävän kehityksen mukaista viheralueiden suunnittelua, rakentamista, hoitoa ja käyttöä. Luonto- ja viheralueiden saavutettavuus ja riittävä määrä edistävät tunnetusti asukkaiden viihtyisyyttä, terveyttä ja hyvinvointia, niin maalla kuin kaupungeissa. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.