Maanantai 22.04.2024
Nimipäivät: Alina

Tuuli:
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

NCC pitää keskustaa rakennustyömaana

Goodmanin korttelin rakentaminen on kesken edelleen. NCC:n infosi aloittavansa rakentamisen viime syksynä, mutta työt eivät ole alkaneet eivätkä näköjään ala tänä kesänäkään.
Asunto Oy Paasikulmaa ja Asunto Oy Hämeenlinnan Paasiaukiota koemarkkinointiin viime vuoden puolella, mutta asuntomarkkinat ovat ilmeisesti kylläiset.

NCC rakentamispäätöksen viipymiseen vaikuttanee sekin, että entisen poliisilaitoksen rakennuksen saneeraaja ehti ensin tuomaan markkinoille pieniä keskusta-asuntoja.
Myös Hämeenlinnan Asunnot rakennuttaa vuokra-asuntoja aivan NCC:n työmaan naapuriin. Vekan tontilla koneet seisovat.

Kaupungin olisi syytä ottaa NCC luokalle aivan keskeisen kaupunkikorttelin pitämisestä vuosia rumana rakennustyömaana. Vaiheittain rakentamisesta on sopimuksissa kirjaus, mutta myös kohta ?Kaupunkitasoon ei saa jättää kaupunkikuvaa rumentavia aukkoja? ja että ?keskeneräiseksi jätetty alueen osa tulee jo ensimmäisessä vaiheessa rakentaa valmiiksi samaan tasoon ympäröivien piha- ja kansitasojen kanssa. ? Aika selvää tekstiä.

Mielenkiintoista sekin
, millaiseen jamaan Hämeenkaaren tontti jää.
Kun rakentaminen näyttää olevan jumissa, on viereisessä kirjoituksessa esitetty ratkaisu kannatettava.
Pysäköintitilaa on Hämeensaaressa siis vapaana ja lisää saataisiin Kaaren tontista. Näiden vuokraaminen asukas- ja työmaapysäköintiin on esitys, jonka kaltaisesta on tehty myös valtuustoaloite.

Esimerkiksi Linnanpuiston suunnalla on paljon kadunlaitaa tarjolla kohtuullisen hintaisen työpaikka- ja asukaspysäköinnin järjestämiseksi.
Ihan kuin Hämeenlinnan Pysäköintiyhtiössä olisi joku jumi päällä. Yhteisöt, poliitikot ja asukkaat takovat toinen toistaan luovempia ehdotuksia.
P-yhtiöstä ei tule mitään avauksia.

Ilkka Peltoniemi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.