Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

Päivähoidossa siirrytään tuntiperusteiseen laskutukseen

Hämeenlinnan kaupunki tiedottaa ottavansa päivähoidossa käyttöön tuntiperusteisen laskutuksen elokuun 2016 alusta alkaen, mikäli asiakasmaksulain muutos vahvistetaan eduskunnassa. Toimintakauden 2016?2017 aikana päivähoidossa siirrytään lisäksi hoitopäivien sähköiseen ilmoittamiseen.

Päivähoitomaksuja korotetaan korkeimmissa maksuluokissa ja alimmissa maksuluokissa maksu alenee. Maksun määräytymisen perusteena olevien tulojen alarajoja nostetaan kaikissa maksuluokissa. Huoltajat valitsevat, millainen hoitotuntimäärä kuukaudessa vastaa heidän perheensä tarpeita. Jos kuukausittaisissa tuntimäärissä on vaihtelua, tulee hoitotuntien määrä valita suurimman tuntiarvion perusteella.

Mikäli varattu tuntimäärä ylittyy, sopimus puretaan kaupungin toimesta yksipuoleisesti ja huoltajat siirtyvät maksamaan käytettyjen tuntien mukaista korkeampaa hoitomaksua. Maksumuutos on voimassa vähintään kolme kuukautta. Jos huoltajat haluavat kolmen kuukauden jälkeen palata alempaan maksuluokkaan, tulee heidän tehdä uusi sopimus.

Esiopetusaika on maksuton, eikä näin ollen vaikuta käytettyihin maksullisiin hoitotunteihin. Myös esioppilaille tarvittava hoitotuntimäärä tulee kuitenkin valita ja tehdä sen mukainen sopimus. Varattava hoitoaika ilmoitetaan tunteina kuukaudessa. Tuntiperusteista sopimusta ei voi tehdä takautuvasti.

Toistaiseksi päivittäinen päivähoidon tarve ilmoitetaan päiväkodin nykyisen hoitoaikojen ilmoittamisaikataulun mukaisesti. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.