Torstai 20.06.2024
Nimipäivät: Into

Tuuli:
 

Tavoitteena kaikkien aikojen Power Cup

Toiminnanjohtaja Ville Kalliomäki (vas.) HPK:sta, toimitusjohtaja Mervi Käki Linnan Kehityksestä ja Lentopalloliiton toimitusjohtaja Keijo Säilynoja kehuivat Hämeenlinnan puitteita.

Toiminnanjohtaja Ville Kalliomäki (vas.) HPK:sta, toimitusjohtaja Mervi Käki Linnan Kehityksestä ja Lentopalloliiton toimitusjohtaja Keijo Säilynoja kehuivat Hämeenlinnan puitteita.

Maailman suurimmaksi lentopalloturnaukseksi tituleerattu Power Cup järjestetään ensi kesäkuussa Hämeenlinnassa. Järjestävä seura HPK antaa jo nyt kiitosta taustatuesta turnauksen järjestäjäkaupungille ja erityisesti elinkeinoyhtiö Linnan Kehitys Oy:lle.

? Hämeenlinnassa on annettu niin hyvät mahdollisuudet onnistua ja toimia, että haluamme tehdä tapahtuman jollaista ei ole ennen nähty, sanoo toiminnanjohtaja Ville Kalliomäki HPK Naiset ry:stä.

Kesäkuun 9.?12. päivinä järjestettävä lasten ja nuorten turnaus on jo saanut noin 20 henkilön taustaryhmäänsä kaikki kaupungin keskeiset vaikuttajat, kuten kaupungin yhtiöiden toimitusjohtajat.

? Tavoittelemme turnaukseen mukaan 1.100:a joukkuetta ja 12.000:a lasta, kertoo Kalliomäki.

Tähän astinen turnausennätys on 957 joukkuetta, mutta muun muassa Hämeenlinnan hyvän sijainnin uskotaan vetävän osallistujia. Lapset ja nuoret ovat turnauksen ajan ensisijaisesti koulumajoituksessa ja käytännössä kaikki majoitustilat saadaan alle kolmen kilometrin säteelle turnauksen keskuspaikasta Elenia-Areenasta.

Areenasta puolestaan muovataan jättimäinen ravintola, jossa päivittäin ruokitaan pelaajat. Hallin ympäristöön Pullerille vedetään rajaviivat suurtapahtuman vaatimille 270?290 lentopallokentälle.

Osa kaupungin hotelleista on jo varattu tapahtuman ajaksi täyteen ja aluetalouden vahvistaminen onkin elinkeinoyhtiölle yksi keskeinen syy olla tukemassa Power Cupin järjestelyjä . Matkailutulot noussevat varovaisestikin arvioiden ainakin yli miljoonan euron.

? Kaupungissa on myös Suomen menestynein lentopalloseura ja haluamme korostaa hyvää urheilu- ja kulttuuritoimintaamme. Hämeenlinna haluaa olla tapahtumien pääkaupunki, haluamme, että täällä tapahtuisi koko ajan ja paljon, linjaa Linnan Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Mervi Käki.

Kehitysyhtiö haluaa olla mukana edesauttamassa kaikkien aikojen Power Cupin syntyä muun muassa räätälöimällä tapahtuman ajaksi erilaisia perhematkailupaketteja.

? Viemme tapahtuman myös torille, että saamme kaupunkilaisillekin elämyksiä, Käki kertoo.

Hämeenlinnan torista tulee Power Cupin oheistapahtumien keskuspaikka. Avajaisiin 9.6. on tavoitteena saada torille jopa 6.000 ihmistä.

Huhtikuusta asti Lentopalloliiton toimitusjohtajana toiminut Keijo Säilynoja on myös täynnä uskoa järjestäjäkaupunki Hämeenlinnaan.

? Puitteet ovat huikeat ja homma on toiminut järjestäjien kanssa ensimmäisestä päivästä asti. Tapahtuma kiertää perinteisesti eri puolilla Suomea ja nyt käydään keskusteluja vuoden 2017 järjestäjästä, hän toteaa.

Säilynoja hehkuttaa, että parhaillaankin maailmalla olevat suomalaiset huippulentopalloilijat ja beach volley -tähdet ovat aikanaan osallistuneet Power Cupiin. Järjestävällä seuralla HPK:lla taas on toiveena, että ensi vuoden tapahtuma vetäisi lajin pariin entistä enemmän paikallisia nuoria harrastajia.

? Pelaajamäärämme on kokonaisuudessaan vain noin 120, eli olemme vielä pieni seura. Toivottavasti Power Cup kasvattaa harrastajamääriä, Ville Kalliomäki toivoo.

Talkoolaisia Power Cup vaatii arviolta 600?700 ja lisäksi Panssariprikaati antaa apua tapahtuman rakentamiseen. Koulutuskeskus Tavastian opiskelijat ovat myös ideoimassa tapahtumaa järjestäjien tukena.

Power Cupin järjestämisen toivotaan totta kai jättävän myös rahaa paikalliseen juniorityöhön. Turnauksen osallistumismaksut kiertävät Lentopalloliiton kautta ja paikallisille järjestäjille tuloutetaan niistä vain osa. Osa tuloista perustuukin paikalliseen varainhankintaan.

? Järjestelybudjettimme on noin 170.000-180.000 euroa, ja se on jo koossa, valaisee Kalliomäki.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.