Tiistai 21.05.2024
Nimipäivät: Kosti, Konsta, Konstantin

Tuuli:
 

TAIDEKASARMI: Avoimet ovet antavat taiteilijalle kaivattua palautetta

Poltinaholla sijaitseva Hämeenlinnan Taidekasarmin taiteilijayhteisö järjestää kaksipäiväisen Avointen ovien tapahtuman tänä vuonna jo 12. kertaa. Taidekassulla kymmenkunta vuotta viihtynyt taidemaalari Mari Isotalo on mukana tapahtumassa muutaman vuoden tauon jälkeen.

? Maalaaminen on sen verran yksinäistä puuhaa, että on kiva välillä saada yleisönkin palautetta.

Taidemaalari Mari Isotalo osallistuu Taidekasarmin avoimiin oviin muutaman vuoden tauon jälkeen.

Taidemaalari Mari Isotalo osallistuu Taidekasarmin avoimiin oviin muutaman vuoden tauon jälkeen.

Mielellään ihmisiä ja etenkin lapsia maalaava Isotalo tuli äidiksi samana keväänä, kun valmistui Kankaanpään taidekoulusta.

? Lasten ja etenkin pikkutyttöjen maailma on tullut omaksi, sillä lapsia meillä on jo neljä, hän taustoittaa.

Mari Isotalo on ehtinyt maalata myös jokusen muotokuvan, mutta on silti ennen kaikkea taidemaalari. Vaikka Isotalo on työskennellyt Taidekasarmilla jo pitkään, muutti hän vasta hiljattain ensimmäiseen omaan työhuoneeseensa.

? Keväällä kun muutin ajattelin, että olisi kiva pitää jonkinlaiset tupaantuliaiset, ja avoimet ovet korvaavat nekin samalla, hän järkeilee.

Isotalon osin retrospektiiviseen näyttelyyn, kuten muihinkin ateljeisiin voi tutustua lauantaina 3.9. ja sunnuntaina 4.9. kello 12?18. Lauantaina kello 12 ja sunnuntaina kello 12.30 järjestetään opastettu ateljeekierros. Rakennuksen tiloissa työskentelee kaikkiaan noin 30 taiteilijaa.

Lauantaina Taidekasarmin leffateatterissa alkaa kello 18 Kassun jamit ja sunnuntaina kello 14 samassa paikassa on Jamijubilee. Avoimet ovat tänä vuonna ensimmäistä kertaa osa valtakunnallista Konstrundania.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.