Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

TEATTERI: Taidetta tehdään jo julkisen liikenteen ehdoilla

Katariina Kuisma-Syrjä matkustaa Hämeenlinnaan työpäivän aikana kahdesti, junalla ja omalla autolla. Kuva: Anneli Heräjärvi

Katariina Kuisma-Syrjä matkustaa Hämeenlinnaan työpäivän aikana kahdesti, junalla ja omalla autolla. Kuva: Anneli Heräjärvi

Taidekaan ei välty julkisen liikenteen, erityisesti junaliikenteen viimeaikaisilta aikataulumuutoksilta. Hämeenlinnan teatterilla jännitetään, miten junien aikataulut sopivat Helsingin ja Tampereen suunnilta näytöksiin tuleville. Kaikki näytökset eivät pääty täsmälleen samaan aikaan. Lisäksi on otettava huomioon myös täyden salin tyhjentymisen kesto ja takkien jonottaminen.

Teatterin oman väen kesken on jouduttu tekemään joustoja, jotta harjoitukset ja esitykset sujuisivat ongelmitta. Väestä kymmenkunta tulee töihin muualta kuin Hämeenlinnasta.

? Harjoitusten alkua on myöhästetty. Ne alkavat nykyään kello 10.11, kun aikaisemmin töihin tultiin tasan kello 10. Lisäksi teemme parhaamme, että väki ehtii myös koteihinsa, lupaa teatterinjohtaja Kirsi-Kaisa Sinisalo.

Kun illalla harjoitukset päättyvät kello 21.30, niin Tampereen-junan lähtöön on puoli tuntia. Siinä ajassa pitää ehtiä vaihtaa vaatteet, kuoria meikit ja juosta asemalle. Näyttelijä Mikko Töyssy kiittää sitä, että bussivuoroja on lisätty.

Yksi ahkerimmista junankäyttäjistä on näyttelijä Katariina Kuisma-Syrjä. Hän tulee päiväharjoituksiin junalla, tulisi illallakin, mutta sehän ei aina onnistu.

? Onneksi talo on tullut vastaan. Olen saanut viisi minuuttia lisää roolivaatteiden riisumisaikaa, jolloin ehdin junaan. Olen kotona Tampereella kello 15, teen askareita ja lepään. Kello 17 lähden omalla autolla takaisin, jotta on tunti aikaa ennen näytöksen alkua, kertoo Kuisma-Syrjä.

Hän on yrittänyt joskus lepäillä teatterillakin harjoitusten ja illan näytöksen välillä, mutta se ei onnistu.

? En palaudu muualla kuin kotona.

Kovalla kiireellä poistuu näyttelijä Saska Pulkkinenkin iltaisin. Kun näytös päättyy, niin aikaa on niukasti vaihtaa roolivaatteet yltä ja poistaa meikit. Juna lähtee kello 21.49.

? No, jos tulee oikein kiire, niin poistetaan sitten meikit pois junassa, nauraa Pulkkinen.

Kiirettä on toki syytä pitää, sillä seuraava juna Helsinkiin kulkee aamuviiden kieppeillä.

Anneli Heräjärvi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.