Perjantai 12.04.2024
Nimipäivät: Julia, Julius, Janna, Juliaana

Tuuli:
 

Suurleiri Roihu käyntiin Evolla

Suurleiri Roihu alkoi Hämeenlinnan Evolla tänään. Kuva: Janne Seppänen.

Suurleiri Roihu alkoi Hämeenlinnan Evolla tänään. Kuva: Janne Seppänen.

Suomen Partiolaisten kaikkien aikojen suurin leiri Roihu alkoi tänään Hämeenlinnan Evolla. Leiriläiset saapuvat ympäri Suomea noin 300 bussilla sekä junilla ja autoilla. Ensimmäiset yhteiskuljetukset saapuivat ennen aamuseitsemää ja liikenne jatkuu vilkkaana pitkälle iltaan

? Sadat vapaaehtoiset ovat osallistuneet leirin puitteiden rakentamiseen viimeisen kahden viikon aikana.  Viimeisiä viilauksia on tehty aivan aamuyön tunneille saakka ja nyt kaikki on valmista Roihun alkuun. Tunnelma on erittäin innostunut, kun ensimmäiset leiriläiset ovat saapuneet Evolle, sanoo toinen leirinjohtajista, Heikki Otsolampi.

Leiri jatkuu yhdeksän päivän ajan 28. heinäkuuta saakka. Leiri on kansainvälisin koskaan Suomessa järjestetty partioleiri. 3.000 ulkomaalaista osallistujaa yli 45 eri maasta saapuu Roihulle. 

? Leiriläisten ensimmäinen päivä kuluu telttojen ja oman kylän rakenteiden pystyttämiseen. Päivä huipentuu yhteisiin avajaisiin, jotka kokoavat kaikki 17.000 leiriläistä ensimmäistä kertaa yhteen, Otsolampi kertoo.

Roihu yhdistää perinteisen metsäleirin ja urbaanit palvelut. Leirillä on oma leirihotelli, á la carte -ravintola Chéz Tilhi, leipomo sekä Roihun tekijöille tarkoitettu metsäkylpylä Keidas, josta löytyy muun muassa kuntosali sekä Suomen suurimmalla kiukaalla varustettu sauna paljuineen. Lisäksi leiriläisiä palvelevat oma sairaala, palokunta, leiriradio ja työvoimatoimisto.

Eriikäisille leiriläisille on tarjolla omaa ohjelmaa. Alle 22-vuotiaiden leiriläisten ohjelman teemoja ovat muun muassa yrittäjyys, hyvinvointi, vesi, globaalikasvatus, elämykset, luovuus, luonto sekä partioaate. Näihin liittyviä erilaisia aktiviteetteja on tarjolla satoja, kuten jollapurjehdusta, SUP-lautailua, huonepakopeliä, koodaustyöpajaa ja leirin oma taiteiden yö. 

Vanhemmat leiriläiset työskentelevät leirin ajan erilaisissa pesteissä tehden esimerkiksi oman alansa töitä tai harjoittelua. Pestejä on muun muassa sometiimissä, leirisairaalassa ja yhteisohjelman tuotannossa. Myös yli 15-vuotiaat leiriläiset toimivat osan leiriajasta omissa pesteissään. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.