Perjantai 19.07.2024
Nimipäivät: Sari, Saara, Sara, Salla, Salli

Tuuli:
 

RESKA RAFLAT: Kesäfestarilla tunnelmaa ravintolakadulle

Raatihuoneenkadun eli Hämeenlinnan Ravintolakadun kesäfestari tulvii tunnelmaa keskustakortteleihin ensi viikon lauantaina. Heinäkuun 30. päivään ajoittuva festari sai pauloihinsa myös lähilehti Reska.fi:n, joka yhdessä Ravintolakadun yritysten kanssa arpoo lahjakortteja tapahtumassa mukana oleviin rafloihin.

Lahjakortit arvotaan tämän jutun Facebook-jaosta Reskan seinällä tykänneiden kesken tapahtumaviikolla.

Ihmiset viihteelle ja liikkumaan paikasta toiseen. Siinä lyhykäisyydessään Maaret Korhosen, Outi Mertamon, Arto Luhtavaaran, Karoliina Mäki-Kuutin ja Noora Vennamon tavoite.

Viihdettä ja tunnelmaa ihmisille ja ihmiset liikkumaan paikasta toiseen. Siinä lyhykäisyydessään Maaret Korhosen (vas.), Outi Mertamon, Arto Luhtavaaran, Karoliina Mäki-Kuutin, Noora Vennamon ja kaikkien festareilla mukana olevien kaikkiaan 13 ravintolayrityksen tavoite.

? Reska-festaria emme enää entisen kaltaisena halunneet järjestää vaan muutimme konseptia enemmän yhteisöllisemmäksi, kertaa keskustassa Fresnon ja Wanhan Pankin toimintaa pyörittävän Resta Invest Oy:n Outi Mertamo Kesäfestarin taustoja.

Tavoitteena on saada asiakaskunta jakaantumaan tasaisemmin eri paikkoihin ja samalla saada ihmiset tutustumaan muihinkin ravintoloihin kuin vakiopaikkaansa. Festareille lähtö ja lahjakorttien tavoittelu taatusti kannattaa; Hämeenlinnan ravintolakulttuurissa on sekä hyväksi todettua perinteistä että uutta houkutinta, ja uutta ravintoloitsijoiden mukaan täytyykin jatkuvasti keksiä.

? Täytyy olla tapahtumia, jotta ihmiset lähtevät liikkeelle, kuvailee kesän kynnyksellä avatun Kaiman ravintoloitsija Maaret Korhonen.

Nooran Viinibaarin Noora Vennamo sanoo, että vaikka niin sanottua after work -asiakaskuntaa Hämeenlinnassa on suurempiin kaupunkeihin verrattuna edelleen niukanlaisesti, on draivi viinibaarissa muuten ollut kesäkuukausina hyvä.

? Kesällä asiakasmääriä on vaikeampaa ennustaa kuin talvella, mutta nyt on arkipäivisinkin ollut yllättävän pirteätä, hän iloitsee.

Kesäfestarin lähtölaukauksena voi pitää Nooran Viinibaarissa kello 13 musisoinnin aloittavan Antti Kajanderin esiintymistä. Naapurissa eli Skogsterissa puolestaan bailataan Hawaii Beach Partyn merkeissä ja 300 ensimmäiselle heitetään kaulaan leit.

Skogsterin omistavan Tawastia Groupin Karoliina Mäki-Kuutti iloitsee myös Hämeenlinnan kesän tapahtumatarjonnan selkeästä lisääntymisestä menneisiin vuosiin nähden.

? Kaupungissa tapahtuu nykyään melkein joka viikonloppu jotain isompaa ja se näkyy myös keskustan ravintoloissa.

Juha Reinikainen

1 kommentti

  1. outi hyttinen:

    Ihan kivoja tällaset kesä tapahtumat!

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.