Torstai 20.06.2024
Nimipäivät: Into

Tuuli:
 

SULASOL: Laulujuhlien pääkonsertit nyt myynnissä

Sulasolin Laulu- ja soittojuhlien pääkonserttien lipunmyynti on alkanut tänään. Konsertit tarjoavat monipuolisen kattauksen suomalaisia huippukuoroja ja -lauluyhtyeitä sekä harvoin kuultavan noin 3.000 laulajan jättimäisen suurkuoron.

Viiden vuoden välein vietettävät Sulasolin Laulu- ja soittojuhlat järjestetään Hämeenlinnassa 12.?14.5.2017. Kyseessä on yksi suurimmista Suomi 100 -juhlatapahtumista Kanta-Hämeen alueella.

Perjantai-illan 12.5. konserteissa Ylioppilaskunnan Laulajat yhdistää Pasi Hyökin johdolla Leevi Madetojan ja Leevi and the Leavingsin musiikkia. Kaija Viitasalon luotsaama Naiskuoro KYN puolestaan nivoo suomalaista kansanlaulua jazzrytmiikkaan ja -harmoniaan.

Perjantai-illan päättää reformaation 500-vuotisjuhlavuodesta ammentava Lumen Valon konsertti Vanajan kirkossa. Lauantain 13.5. konserteissa kuullaan Ahjo Ensemblea Paavo Hyökin johdolla Jussi Chydeniuksen sekakuoroteosten merkeissä sekä hittejä 20-vuotisen uransa varrelta tarjoilevaa Lauluyhtye Rajatonta.

Tapahtuman huipentaa sunnuntaina 14.5. Ritari-areenalla järjestettävä pääjuhla, jossa Suomi soi niin Maamme-laulun ja Finlandian kaltaisten klassikkojen kuin uuden, kuuden säveltäjän yhteistyönä syntyneen tilaussävellyksen sävelin. Mukana pääjuhlassa ovat kaikki tapahtumaan osallistuvat kuorot ja Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta.

Tapahtuman järjestää Sulasol, Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto yhteistyössä lukuisien paikallisten toimijoiden, kuten Sulasolin Hämeen piirin, Hämeenlinnan kaupungin, Linnan Kehityksen, Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan, Hämeen Yrittäjien, Verkatehtaan ja Sibeliuksen Syntymäkaupunkisäätiön kanssa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.