Perjantai 19.07.2024
Nimipäivät: Sari, Saara, Sara, Salla, Salli

Tuuli:
 

Hämeenlinna varttuu 378-vuotiaaksi – museot avaavat ovensa

Torstaina 19.1.2017 Hämeenlinnan kaupunki täyttää 378 vuotta. Syntymäpäivän kunniaksi Hämeenlinnan Taidemuseoon, Sibeliuksen syntymäkotiin, Palanderin taloon ja Museo Skogsteriin on vapaa pääsy.

Hämeenlinnan Taidemuseo on avoinna kello 11?18. Esillä on kaksi näyttelyä, Yhteiset kuvamme ja Ihme. Yhteiset kuvamme kokoaa yhteen hämäläisten taidekokoelmien rakastettuja klassikkomaalauksia sekä harvemmin nähtyjä teoksia.

Mukana on taidetta usealta eri vuosikymmeneltä ja taiteilijalta, kuten Akseli Gallen-Kallelalta, Pekka Haloselta, Eero Järnefeltiltä, Helene Schjerfbeckilta, Tyko Salliselta, Erkki Hienoselta, Ossi Voutilaiselta ja Pentti Hammarbergilta.

Aimokoulun 30-vuotista historiaa juhlistava Ihme koostuu puolestaan koulun 5-19-vuotiaiden oppilaiden teoksista. Juhlanäyttelyn teokset edustavat sekä käsityön perinteitä että nykytaiteen moninaisia ilmaisumuotoja. Yleisöopastus Yhteiset kuvamme -näyttelyssä klo 14.

Hämeenlinnan kaupunginmuseon kohteista Museo Skogster on avoinna kello 11?17. Hämeenlinnan syntymäpäivään liittyen kannattaa käydä kokemassa hauska Ooh, Hämeenlinna! -näyttely ja siellä pyörivä parikymmenminuuttinen multivisio kaupungin vaiheista.

Sibeliuksen syntymäkoti ja Palanderin talo ovat avoinna kello 12?16. Molemmissa museoissa eläydytään 1800-luvun lopun Hämeenlinnaan. Palanderin talossa on vapaa kierto normaalien puolen tunnin välein alkavien kierrosten sijaan.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.