Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

Suistoklubilla juhlitaan syntymäpäiviä

Suistoklubilla juhlitaan syntymäpäiviä heti uuden vuoden jälkeen, perjantaina 2. tammikuuta 2015. Kulttuurikeskus Verkatehtaalla sijaitseva elävän musiikin mekka Suistoklubi avasi ovensa ensimmäistä kertaa 31.12.2008. Avajaiset kestivät viikon ja niiden aikana esiteltiin Suiston laaja ohjelmalinja laidasta laitaan. Synttärit ovatkin tulleet jäädäkseen ja joka vuosi on Suistolla tarjottu jotain hyvää.

Tiedossa on nytkin perinteikästä menoa ja jollain tavalla ympyrä sulkeutuu, kun Asa & Band avaa Suiston synttäriviikonlopun. Tammikuun alussa 2009, 6 vuotta sitten Asa & Jätkät kävivät Suiston avajaiskarnevaaleissa.

Asa & Band. Kuvaaja: Hasse Kauhanen

Asa & Band. Kuvaaja: Hasse Kauhanen

Suomen lahjakkaimpiin sanataiteilijoihin kuuluva Asa saapuu pitkästä aikaa Suistolle uuden kokoonpanonsa kera ja luvassa on tiukka setti folkräppiä. Asa on alusta asti kulkenut omia polkujaan. Hän on aina levottomana etsinyt kiinnostavampaa ja koukeroisempaa tietä tällä matkalla ilman määränpäätä. Viime vuodet Asan keikat ovat kulkeneet ääripäästä toiseen, eli Jätkäjätkien maksimalistisesta karnevaalista riisuttuihin, DJ Polarsoulin kanssa heitettyihin duovetoihin.

Nyt uusimmassa versiossa soundin keskiössä ovat yhä livesoittimet, mutta sinfoniaorkesteri on vaihtunut Asan runolaulua tukevaan kamarikokoonpanoon, jossa jokaisen jäsenen rooli on suurempi ja näkyvämpi. Asa on siirtynyt takaisin keskiöön ja Rasmus Pailos soundin sydämeen.

Asa & Band koostuu tutuista, Asan kanssa useissa eri projekteissa soittaneista ja muissakin yhteyksissä intialaisesta elokuvamusiikista kansainvälisesti arvostettuun Frank Zappa -tribuuttiin ansioituneista muusikoista. Bändi rokkaa, funkkaa, pulputtaa, kolisee ja raapii sielukkaasti ja maanläheisesti. Se yhdistelee mandoliinin helinää rumpukoneiden paukkeeseen sekä levyjen rahinaan ja Tarzan-huutoihin. Se on osa luonnollista jatkumoa ja aivan oma juttunsa.

Suiston synttärit jatkuvat lauantaina 3.1. Klubin isäntien Ukrin ja Kristianin AKA Ugespugen ja Dj Laitoshoitajan houstaamilla bileillä, joihin on vapaa pääsy. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.