Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

Seurakunta ynnäsi: Joulun kirkkotilaisuuksissa kävi yli 16.000

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan joulun ajan kirkkotilaisuuksissa ja -hartauksissa sekä Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissa ja konserteissa kävi yhteensä 16.200 osallistujaa. Joulun suosituimpia tilaisuuksia ovat aattohartaudet ja jouluyön kirkot. Aaton lumimyrsky verotti kävijöitä edellisvuoteen verrattuna: 15 kirkkotilaisuudessa oli yhteensä 2.790 henkilöä, 580 viime vuotta vähemmän. Joulupäivän neljässä kirkkotilaisuudessa oli 100 henkilöä edellisvuotta enemmän. Muissa joulun ajan tilaisuuksissa ei ole mainittavia eroja edellisvuosiin. Yhteensä aattona, joulupäivänä ja tapaninpäivänä kirkoissa ja kappeleissa kävi 3.700 ihmistä.

Ensimmäisenä adventtina 2.000 ihmistä lauloi kirkoissa Hoosianna-hymniä uuden kirkkovuoden alkaessa. Itsenäisyyspäivänä kirkkotilaisuuksissa oli 560 henkilöä kiittämässä maamme vapaudesta ja itsenäisyydestä. Kauneimpia joululauluja lauloi 5.000 henkilöä, yksistään Hämeenlinnan kirkon 10 tuntia kestäneessä joululaulutapahtumassa kävi 1.900 laulajaa.

Seurakunnan omat neljä konserttia keräsivät 730 kuulijaa. Näiden lisäksi kirkoissa järjestivät konsertteja muun muassa Sibelius-opisto, paikalliset kuorot ja kiertueilla olevat artistit. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.