Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

Spektaakkeli vie tunnelmasta toiseen

Feeniks-Showdancersien Magda Timonen ja Malena Lahtimies ovat mukana Sibelius-fantasiassa.

Feeniks-Showdancersien Magda Timonen ja Malena Lahtimies ovat mukana Sibelius-fantasiassa.

Kuudetta Sibelius-fantasiaa voi hyvällä syyllä nimittää spektaakkeliksi. Sehän on juhlaa täysi, kun parisataa ammattilaista ja harrastajaa kuljettaa Sibeliuksen henkeä tunnelmasta toiseen 14 sävellyksen voimin.

Fantasian ohjannut Juulia Tapola sanoo fantasian olevan monipuolisen projektin useine elementteineen. Mukana on 150 hengen kuoro, irrallisia musiikkikappaleita, joiden välille on rakennettu juonellinen silta, 20 tanssijaa ja tekniikan toteuttajat.

Tapola sanoo, että fantasia kuvaa Sibeliuksen unelmia ja kasvua aikuiseksi. Hänen maailmassaan luonto ja rakkaus ovat voimakkaasti läsnä. Fantasiassa intohimon tuojina ovat sopraanot Hedvig Paul ja Päivi  Pylvänäinen kaiuttarena ja baritoni Markus Nieminen.

Sibelius-fantasia alkaa Jean Sibeliuksen Impromptun, op 5 soidessa. Nuori Sibelius (Valtteri Tolppi viuluineen) ilmestyy  Raatihuoneen parvekkeelle ja tanssijat miehittävät suihkulähteet. Alkaa soida Romanssi F-duuri. Fantasian kuoroja johtavat Ismo Savimäki, Anneli Julen ja Päivi Paaso. Ne aloittavat Drömmarna-teoksella.

Tapahtuman aikana kuullaan 14 Sibeliuksen teosta. Sopraano Päivi Pylvänäinen on kaiuttarena Sibeliusta viettelevä hahmo. Jokaisella esitettävällä kappaleella on oma koreografiansa ja kertomuksensa. Ne kuvaavat Sibeliuksen maailmaa ja hänen kehitystään. Soolotanssijoina nähdään Linda Haakana ja Frans Valkama. Mukana on myös Magda Timosen tanssiryhmä Feenix-Showdancers. Voimistelija Silja Ahonen on kaiuttaren alter ego, Ristilukki.

? Jotta yleisö näkisi esiintyjät paremmin, suihkulähteiden alueelle rakennetaan neljä korotettua tasoa. Varsinainen esiintymislavakin on korkeampi, sanoo johtaja Erkki Korhonen.

Lisäksi esiintyjillä on paremmin pimeydessä erottuvat vaaleat asut. Korhonen nostetaan taas pianoineen nosturilla yläilmoihin. Hän säestää sieltä esityksiä ja lopuksi kuultavaa Finlandiaa.

Hämeenlinnan torilla.

Anneli Heräjärvi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.