Lauantai 02.12.2023
Nimipäivät: Anelma, Unelma

Tuuli:
 

Sunnuntaina vietetään Hauho-päivää

Ensi sunnuntaina, 13. syyskuuta vietetään Hauho-päivää. Tänä vuonna päivän vietossa on vahvasti mukana Hauhon ja virolaisen Helmen välinen yhteistyö ja sen jatkuvuuden varmistaminen.

Hauhon pitäjän oman juhlapäivän vietto alkaa ensi pyhänä messulla Hauhon kirkossa. Messussa on mukana myös Hauhon kirkkokuoro johtajanaan kanttori Taina Kujanen.

Messun jälkeen kokoonnutaan seurakuntatalolle nauttimaan Hauho-Seuran emäntien tarjolle laittamista kirkkokahveista. Tilaisuudessa muistellaan myös Hauhon ja Helmen ystävyyskuntasuhteen syntyä kymmenen vuotta sitten ja sen ensimmäistä vuosikymmentä. Hauho-päivään osallistuu myös edustajia Helmestä.

Seurakuntatalolla allekirjoitetaan Hauhon seurakunnan ja Helmessä sijaitsevan Taageperan seurakunnan välinen ystävyysseurakuntasopimus, josta molemmat seurakunnat ovat tehneet virallisen päätöksen aiemmin tänä vuonna. Hauho-päivän ohjelma päättyy Ystävyydenpuun istuttamiseen.

Hauhon kunta solmi Hella Wuolijoen syntymäpitäjä Helmen kanssa ystävyyskuntasopimuksen vuonna 2005. Liityttäessä Hämeenlinnaan vuoden 2009 alusta liitoskuntien viralliset ystävyyskuntasuhteet lakkasivat. Hauhon ja Helmen välinen yhteistyö ja kulttuurivaihto on kuitenkin jatkunut vilkkaana Hauhon seurakunnan, hauholaisten yhdistysten ja yksityisten voimin.

Hauho-päivän ajankohta juontuu kokouksesta, joka pidettiin syyskuun 13. päivä 1868 Hauholla. Kokouksessa päätettiin seurakunnan ja maallisten asioiden erottamisesta eli Hauhon kunnan perustamisesta. Hauho-päivää on vietetty Hauho-Seuran organisoimana vuodesta 2008 alkaen. Päivän teema ja toteutus vaihtelevat vuosittain. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.