Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

Soittokunnan 30-vuotisjuhlaa koronakevään jälkeen

Varusmiessoittokunta viime vuoden konsertissaan Verkatehtaalla. Kuva: Puolustusvoimat / Leevi Keisala.

Koronakevään haasteiden jälkeen Varusmiessoittokunta pääsee vihdoin esiintymään Suomen suurimpiin konserttisaleihin 30-vuotisjuhlakiertueen merkeissä. Normaalisti täysiä saleja vetävä ?megakiertue? toteutetaan noin puolella yleisömäärällä Hämeenlinnassa, Turussa, Helsingissä ja Tampereella. Tarkoista turvaväleistä pidetään huolta, ja koko Suomen yleisö tavoitetaan myös livelähetyksen kautta.

Tänä vuonna konserttikalenteri on ollut poikkeuksellisesti tyhjillään, mikä on osaltaan mahdollistanut ohjelmiston hiomisen huippuunsa. Konsertissa kuullaan erityisesti eeppisiä, viihde- ja populäärimusiikin kappaleita, noin 70-henkiselle orkesterille sovitettuna.

Iso viihdekokoonpano on harvinaista herkkua Suomen kamaralla. Kiertueen taiteellisen tuottajan ja kapellimestarin, yliluutnantti Tommi Suutarisen mukaan tänä vuonna soiton taso on erityisen korkealla.

? Olemme erityisen iloisia, että konserttikiertue toteutuu, vaikka Kuopion ja Jyväskylän konsertit jouduttiin perumaan. Mikään ei korvaa konserteista saatavaa kokemusta ? niin varusmiesten koulutuksen kuin perheenjäsenten ja muun yleisön näkökulmasta, Varusmiessoittokunnan tiedottaja Hanna Lehmonen kertoo.

Konserttikiertue on myös nuorten muusikoiden varusmiespalveluksen huipennus: osa soittokunnasta kotiutuu heti kiertueen jälkeen, ja täällä he antavat kaikkensa viimeistä kertaa. Solisteina esiintyvät Varusmiessoittokunnan laulajat, joten karisma, energia ja taidokkuus on taattua.

30-vuotisjuhlakiertueen viimeisestä konsertista Tampere-talolta toteutetaan Facebook-livelähetys. Streamauksesta tiedotetaan lisää Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan sosiaalisen median kanavilla. Konsertit tullaan perinteisesti myös äänittämään. Levy saadaan näillä näkymin jakeluun ensi vuoden puolella.

Varusmiessoittokunta perustettiin Haminassa Kymen ilmatorjuntarykmentissä vuonna 1990. Vuosina 1996?2015 Varusmiessoittokunta toimi Lahdessa Hämeen rykmentissä, jonka lakkauttamisen jälkeen Varusmiessoittokunta siirtyi Parolan Panssariprikaatiin. Vuosien myötä Varusmiessoittokunnan toiminta on merkittävästi kasvanut ja monipuolistunut kattamaan yhä useampia tyylilajeja ja sotilasmusiikin muotoja.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.