Torstai 28.09.2023
Nimipäivät: Arja, Lenni

Tuuli:
 

Sibeliuksen Metsän avajaisia juhlistetaan yleisötilaisuudella Aulangon ulkoilumajalla tänään

Sibeliuksen Metsän avajaisia juhlistetaan tänään 24.8. kello 16-19 yleisötilaisuudella Aulangon ulkoilumajalla. Hämeenlinnaan perustetaan 97 hehtaarin luonnonsuojelualue Aulangonjärven itäpuolelle. Yleisötilaisuudessa on tarjolla luontotietoa, musiikkia ja toimintaa.

Aulangon ulkoilumajan kahvio palvelee koko tapahtuman ajan. Kaupunki on järjestänyt soutuveneitä lainattavaksi, joten on mahdollista soutaa Sibeliuksen Metsään. Ulkoilumajan rantaan ja Levonkallion juurelle on asennettu uudet laiturit.

Aulangonjärven ympäri kiertävä retkeilypolku on saanut matkalleen luontopolkutauluja Sibeliuksen Metsän alueella.

Tämä juuri valmistunut luonto- ja kulttuuripolku avataan myös tänään. Siinä esitellään paitsi alueen luontoa, kerrotaan myös Sibeliuksesta ja hänen luontosuhteestaan. Tauluissa tekstitys on suomeksi ja englanniksi.

Retkeilypolun noroja ylittäviä pitkoksia on uusittu. Myöhemmin syksyllä on tulossa portaat Levonkallion itäpuolelta rantaan.

Sibeliuksen Metsään ja sen tuntumaan on pystytetty myös viisi yleisopastetaulua, joissa on kartta ja tietoa alueesta. Viitoitusta Sibeliuksen Metsän alueelle on osoitettu Aulangon Heikkilän tien varteen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.