Perjantai 19.07.2024
Nimipäivät: Sari, Saara, Sara, Salla, Salli

Tuuli:
 

Sibeliuksen Metsä avattiin luonnollisissa tunnelmissa

Ministeri Kimmo Tiilikainen nosti puheensa päätteeksi maljan eli suoritti Sibeliuksen Metsän vertauskuvallisen avajaisnauhan leikkuun.

Hämeenlinnan uusi luonnonsuojelualue, Sibeliuksen Metsä, avattiin perjantaina iltapäivällä Aulangon näköalatornin luona järjestetyssä tilaisuudessa. Vihkiäismaljan sai kunnian kohottaa asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

? Tämä on harvinaista herkkua. Tämä on ensimmäinen Sibeliuksen nimeä kantava luonnonsuojelualue ja toinen kerta, kun luonnonsuojelualue saa ihmisen nimen. Ensimmäinen on Urho Kekkosen kansallispuisto, Tiilikainen iloitsi.

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio, taustallaan Hämeenlinnan Mieskuoro, lausui tilaisuuden avajaissanat.

Avajaissanat lausunut Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio kertoi, että kaupunki oli jo vuonna 2014 rohkea ja julistautui maailman Sibelius-pääkaupungiksi.

? Olemme sentään Sibeliuksen syntymäkaupunki ja Hämeenlinnassa luonnonläheisyys on arkipäivää, Rautio tunnelmoi.

Kimmo Tiilikaisen kanssa maljoja pääsivät nostamaan myös apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo, maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen ja kaupunginjohtaja Timo Kenakkala.

Tiilikainen muistutti, että Hämeenlinnassa oltiin edelläkävijöitä jo vuonna 2001, jolloin kaupunkiin tuli Suomen ensimmäinen kansallinen kaupunkipuisto.

? Toivottavasti tämä on tulevaisuudessa vetonaula jota Hämeenlinna matkailullisesti osaa hyödyntää. Kuulukoon myös suojelualue koko maailmalle, Kimmo Tiilikainen toivoi.

Sibeliuksen tyttärentytär Aino Porra sanoi Sibeliuksen suvun edustajana olevansa iloinen, että nyt vihitään metsä käyttöön.

Sibeliuksen tyttärentytär Aino Porra iloitsi metsän vihkimisestä käyttöön ja kertoi muistavansa, että Jean Sibelius nautti luonnosta ja käveli metsissä aivan elämänsä loppuvaiheisiin asti.

Ympäristöasiantuntija Heli Jutila Hämeenlinnan kaupungilta opasti kutsuvieraita tänään avatulle luonto- ja kulttuuripolulle.

Aulangonjärven ympäri kiertävä retkeilypolku on saanut matkalleen luontopolkutauluja Sibeliuksen Metsän alueella. Tämä juuri valmistunut luonto- ja kulttuuripolku avattiin myös tänään. Polulla esitellään paitsi alueen luontoa, kerrotaan myös Sibeliuksesta ja hänen luontosuhteestaan.

Tauluissa tekstitys on suomeksi ja englanniksi. Retkeilypolun noroja ylittäviä pitkoksia on uusittu. Myöhemmin syksyllä on tulossa portaat Levonkallion itäpuolelta rantaan.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.